Viqtor Davis is de snelste stijger binnen de Data Science industrie

Op donderdag 29 oktober pitchten drie succesvolle bedrijven binnen de data science industrie tijdens het evenement van de MKB Data Science Top 50. Viqtor Davis mag zich de snelste stijger binnen de data science noemen.

Voor het evenement, georganiseerd door Florijnz Corporate Finance, De Breed & Partners, het MKB Datalab en Gemeente ‘s-Hertogenbosch, vormde de ranking van de 50 ‘snelste stijgers binnen de data science industrie’ de basis. Deze lijst is samengesteld door Florijnz Corporate Finance en op basis van criteria zoals groei in het totaal assets en medewerkers werd de ranking van bedrijven vastgesteld.

De Bossche bol

Niemand minder dan Chazia Mourali (bekend van de programma’s de Zwakste Schakel en Achmea Kennisquiz) presenteerde het evenement, dat vanaf een studio in het Stadskantoor ‘s-Hertogenbosch live werd gestreamd. Tijdens het rondetafelgesprek werd de vakjury en het onderwerp data science geïntroduceerd. Dé lekkernij van Den Bosch, de Bossche Bol, werd ingezet om de rol van data weer te geven.

Volop Data Science inspiratie

De top drie uit de ranking, die behalve Viqtor Davis bestond uit The Data Agency en Digital Power, kreeg tijdens het evenement het podium om te pitchen. Eric Postma was de spreker van het evenement en ging tijdens zijn verhaal in op recente ontwikkelingen binnen AI, zoals deep learning parameters en het GPT-3 systeem.

Top 3 ranking

Na de pitches van de data science bedrijven was het aan de vakjury, maar ook aan het publiek om de favoriet bekend te maken. De uiteindelijke uitslag werd voor de helft gebaseerd op het oordeel van de vakjury, aangevuld met de stemmen via de poll. Digital Power kreeg de meeste publieksstemmen, maar dit mocht niet baten. Het oordeel van de jury was gebaseerd op de criteria presentatie, impact, innovativiteit en schaalbaarheid. Viqtor Davis ging er met de winst vandoor, gevolgd door Digital Power (tweede plek) en The Data Agency (derde plek).

Award uitreiking

Ondanks de corona maatregelen was het een zeer geslaagd evenement. De top drie ging niet met lege handen naar huis. Aan alle drie de pitchers werd een cheque uitgereikt die bestond uit diverse consultancydiensten. De hoofdprijs was een prijzencheque ter waarde van € 9.500.

Data science winnaars