Ga terug

18 december 2018

Lifestyle

Vijftiende editie Christmas by Candlelight Heusden ongekend succes

Volop sfeer en gezelligheid in de vesting

Heusden, 18 december 2018 - Tal van bezoekers genoten afgelopen vrijdag en zaterdag tijdens Christmas by Candlelight van het ultieme kerstgevoel in het liefelijke centrum van vestingstad Heusden. Overal kerstzang, knetterende vreugdevuren, gezellig vermaak voor de kleintjes, heerlijk eten en drinken bij de plaatselijke horeca en foodtrucks. En natuurlijk gezellige kraampjes met lifestyle- en brocantewaar en authentieke winkeltjes met voor ieder wat wils in een prachtig decor. Het werd gewaardeerd en dat was merkbaar. Ondanks de kou overtrof de opkomst alle verwachtingen en was de sfeer uitmuntend.

Van heinde en ver waren de bezoekers dit jaar gekomen. De paardenkoets reed af en aan en de winkels en stalletjes hadden volop belangstelling. “Een ongekende opkomst.”, aldus voorzitter van de Ondernemersvereniging, Annelies van Helvoirt. “We zagen niet alleen bezoekers uit de regio, maar vanuit het hele land en zelfs van over de grens. De winkels en plaatselijke horeca hebben overuren gedraaid en de B&B’s en hotels zaten volgeboekt. Fantastisch! Om over de sfeer nog niet te spreken. Die was ondanks alles aanloop vriendelijk en gemoedelijk. Een groot succes al met al.”

Passie en sfeer

De organisatie van het kerstevenement zette dit jubileumjaar heel bewust in op de sterke punten die Heusden kenmerken: het decor, de passie van de ondernemers en de karakteristieke sfeer. Het kaarslicht, de vuurkorven en de kerstzang maakten het plaatje compleet. Nieuw dit jaar waren de prachtige kramen met brocante- en vintagevondsten, in de traditie van de vermaarde brocantemarkt die elke maand in Heusden georganiseerd wordt. Voor de kleintjes was er vermaak in de vorm van een levende kerstboom en sneeuwpop en ook de kerstman deed zijn ronde. Ook was er extra aandacht voor de innerlijke mens met gezellige foodtrucks die op de Botermarkt de lekkerste hapjes en drankjes bereiden.

Wensboom

Ook het bezinningspleintje met wensboom was er dit jaar voor het eerst. Goede doelen presenteerden zich aan het publiek en in een groot wensboek mocht iedereen een wens opschrijven, voor zichzelf of een ander. Veel mooie wensen, van pannenkoeken eten met de hele klas tot een eigen gymzaal voor de kinderen van Heusden. Na rijp beraad koos de jury ervoor een geldbedrag van € 425,- te doneren aan Anja van Oosterwijck van de Stichting Make a Memory. Deze stichting zet zich - met een landelijk netwerk van 140 professionele fotografen - in om terminale en overleden kinderen te fotograferen. De foto’s zijn kosteloos en bieden ouders troost en een blijvende herinnering. Zie ook: www.makeamemory.nl

Trots

Van Helvoirt: “Los van de goede organisatie maakte de authentieke insteek van Christmas by Candlelight het succes van het afgelopen weekend. Het laat opnieuw zien dat Heusden alles in zich heeft. Veel bezoekers kwamen hier voor het eerst, speciaal voor de kerstmarkt, maar allemaal geven ze aan zeker terug te komen. We sluiten het jaar met een knaller af en zijn reuze trots op ons stadje. Veel dank aan alle ondernemers en inwoners voor hun bijdrage en in 2019 maken we er opnieuw een fantastisch jaar van.”

Over Heusden

Heusden is een vestingstadje dat dateert uit de vroege Middeleeuwen en - na harde klappen in de Tweede Wereld Oorlog - in oorspronkelijke staat is hersteld. Daarvoor ontving het in 1980 de hoogste Europese restauratieprijs. Heusden telt maar liefst 134 (rijks)monumenten en er is van alles te beleven. Bezoekers genieten van de keur aan goede restaurants, gezellige terrasjes en unieke verzameling van mooie winkels en kunstgaleries. Bijzonder zijn ook de vestingwerken die in de zestiende en zeventiende eeuw zijn aangelegd. Heusden ligt bovendien aan de Maas en heeft naast twee jachthavens een oorspronkelijke stadshaven. Dit zorgt voor volop watersporttoerisme. Ook wandelaars en fietsers weten de stad te vinden. Desondanks heeft Heusden haar authentieke karakter goed weten te bewaren. Wees welkom en geniet!

Zie ook: www.heusdenvesting.nl en www.hbtheusden.nl/vesting-heusden.

Gerelateerd