22 september 2023

Leisure & Cultuur

Vecht, aangrijpend verhaal over de toeslagenaffaire

Op 29 september om 20.30 uur in de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade in het Magazijn, laat de voorstelling Vecht je zien wat het betekent om uitgekleed te worden door de overheid.

Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst en dubbele nationaliteit? In de aangrijpende monoloog Vecht maken we de ondergang mee van Zafirah, een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot dat er niks meer van haar overblijft. Vecht maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire voelbaar.

“Maxine Palit de Jongh (28) wil juist het persoonlijke verhaal belichten en schreef Vecht. Het is een verstikkend en wanhopig verhaal. Eenzaam, maar ook krachtig en confronterend. Vecht is een monoloog van een vrouw die langzaam uiteenvalt door de eindeloze stroom van blauwe enveloppen.” Zo schrijft onder andere Het Parool.

Tickets voor Vecht kosten €18,- (inclusief een drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa.