1 december 2021

Leisure & Cultuur

Vanderlande verlengt sponsorcontract met sponsorstichting De Blauwe Kei

Vanderlande verlengt het sponsorcontract met de sponsorstichting van De Blauwe Kei, theater aan de Noordkade voor drie seizoenen. Op deze manier steunt Vanderlande het Veghelse theater om het meest creatieve en mensvriendelijke theater van Nederland te worden. Een ambitie die de sponsorstichting en het theater eerder uitspraken.

Kunst en cultuur mag volgens Vanderlande niet ontbreken in onze samenleving. “De Blauwe Kei is een groot uithangbord voor Veghel én Meierijstad”, aldus CFO Herman Molenaar. Het bedrijf is één van de sponsoren die zich hebben verenigd in de Stichting Culturele Belangen Veghel en omstreken, de sponsorstichting die dingen mogelijk maakt die het theater op eigen kracht niet zou kunnen bekostigen. Het gaat dan veelal om extra’s in programmering, publieksfaciliteiten, backstage- en theatertechnische faciliteiten.

De Blauwe Kei is in 2017 een nieuwe toekomst ingegaan met de verhuizing naar de Noordkade. Het theater heeft op deze inspirerende locatie, naast een theaterzaal met bijna 700 stoelen, de beschikking over tal van bijzondere ruimtes waar unieke theaterprogrammering mogelijk is. Dat is sinds de opening een succesvolle combinatie waar zowel artiesten als publiek razend enthousiast op reageren! De bijdragen van de sponsorstichting maken het mogelijk om spraak- en smaakmakend te programmeren. Het theater is dan ook blij dat Vanderlande haar sponsorovereenkomst verlengt.

De Stichting Culturele Belangen Veghel en omstreken wordt gedragen door maatschappelijk betrokken bedrijven uit Veghel die De Blauwe Kei, theater aan de Noordkade middels sponsoring ondersteunen. Naast Vanderlande participeren ook Rabobank Uden Veghel, Nagtzaam Accountants, Bierens Incasso Advocaten, Sligro, Jumbo Supermarkten B.V. Bouwbedrijf Van de Ven, Bek en LA | Architecten Ingenieurs in de sponsorstichting.