14 maart 2022

Leisure & Cultuur

Van directeur van Perfect Link en bedenker van JobTalk (Tinder voor de arbeidsmarkt) tot solo exposerend kunstschilder.

Corona heeft de carrière van Roos Sluis behoorlijk veranderd. Eerst eigenaar/ directeur van Perfect Link B.V. (werving en selectie en detacheringsbureau voor IT personeel in Eindhoven) en bedenker van JobTalk, Tinder voor de arbeidsmarkt (tevens Eindhoven) en nu beeldend kunstenaar. Sinds november 2020 is Roos fulltime beeldend kunstenaar en opent ze 17 maart om 16.00 uur feestelijk haar 1e solo expositie.

Na een aantal keren uitgesteld te zijn, is er van donderdag 17 maart t/m woensdag 31 augustus een solo-expositie te zien bij Inntel Art Hotel Eindhoven. Er zijn verschillende series te bezichtigen: James Bond, Peaky Blinders, Contemporary glam en een serie van youRart. Haar kunst wordt omschreven als kleurrijk, in your face en contemporary. Een beetje zoals Roos zelf is. De focus ligt op het maken van portretten, van zowel mens als dier (vaak paarden omdat Roos zelf ook paarden heeft en zij een grote inspiratiebron voor haar zijn).

Haar kunstopleiding heeft ze genoten in de USA, waar ze als tiener uitwisselingsstudent was. Ze maakt gebruik van verschillende technieken: olie, acryl, collage, bladgoud, epoxy en mixedmedia. Haar werk is veelal groot, net als de werken die ze nu exposeert.

Roos verkoopt werken over de hele wereld (met name Europa en de USA). Er zitten ook bijzondere verhalen aan de reden waarom mensen haar kunst kopen. Een prachtig voorbeeld: één van haar James Bonds is verkocht aan de eigenaar van het appartement in Zwitserland, waar de opnames van één van de eerste James Bond films met Sean Connery is opgenomen. Heel bijzonder vindt ze zelf.

Algemene informatie over kunstenaar:
Fulltime kunstenaar sinds november 2020. Contemporary art, vooral portretten, mensen en dieren. Eindhovense woonachtig in Neerkant.

Tijdens Corona tijd heeft Roos “troostkunst” bedacht, gezamenlijk met de nabestaanden de achtergrond met aandenken van de overledene maken. Hierop maakt Roos een portret van de overledene. youRart is een samenwerking met Aniek Fotografie uit Eindhoven (Strijp S). Een model wordt tot kunstwerk getransformeerd door middel van visagie, bodypaint, hoofdtooien en kostuums. Roos is verantwoordelijk voor de styling, make-up en transformatie en Aniek Nooijen voor de fotografie.

Ingesloten voorbeelden: portret mens, portret paard, troostkunst, youRart