Partner

21 juni 2021

SportLifestyle

Van der Sanden Watersport

Hoe mooi is het om op te groeien in je jongensdroom? Daar kan Carlo van der Sanden over meepraten. Zijn ouders John en Wilma startten 41 jaar geleden Van der Sanden Watersport op. Carlo groeide er in op, bouwde het familiebedrijf uit en zet het nog steeds met veel passie voort. 


“Ik heb boten altijd al fascinerend gevonden en nooit iets anders willen doen dan in het familiebedrijf te werken”, begint Carlo. “Het voelt als een jongensdroom om dit te mogen doen. Watersport is heel veelzijdig. Als jonge jongen ging het me met name om de snelheid, lekker scheuren over het water. Nu geniet ik juist van de rust. Tijdens het varen heb je even niks om je heen. Het is een kwestie van verstand op nul en genieten.” 


Investering 

Zo’n twintig jaar geleden was het even ‘verstand op nul en gaan’ voor Carlo. Hij nam het bedrijf van zijn ouders over en deed een enorme investering. “Mijn ouders hadden een kleinschalig bedrijf met kleine boten. Ik herinner me nog goed dat mijn moeder een keer een 25 PK motor verkocht had. Dat was destijds heel bijzonder. De vlag ging figuurlijk uit en mijn moeder kreeg letterlijk 25 rozen voor haar prestatie. Nu verkopen we boten met 2 x 300 PK erachter. Maar de investering van destijds was er wel eentje van ‘erop of eronder’.”


Bijzondere plek 

Spijt heeft Carlo nooit gehad, want Van der Sanden Watersport is een bijzonder goed draaiend bedrijf. “We zitten weliswaar op een bijzondere plek in het land, in een niet bepaald waterrijk gebied, maar onze klanten komen van ver boven de rivieren naar ons toe. Dat doen ze dankzij ons brede aanbod, onze mooie showroom, goede advies en uitstekende service.” 


Het draait om de unieke beleving 

Die service gaat ver. “Mensen willen genieten van het varen en verder zo min mogelijk naar hun boot moeten omkijken. Wij zorgen daarvoor. Bij ons draait het allemaal om de unieke beleving. Dat gevoel van vrijheid, samen genieten van rustig varen of juist de kick van snelheid en waterskiën. De rest, onderhoud en reparatie, maar ook wassen, poetsen en stallen, doen wij.” 


Ribs en consoleboten 

Van der Sanden Watersport specialiseert zich in ribs, polyester consoleboten en alle benodigde onderdelen daaromheen. “We hebben een breed assortiment aan merken en types, waaronder topmerken als ZAR en Nordkapp. Ook hebben we vier merken buitenboordmotoren onder één dak en dat is vrij bijzonder. Wij hebben er echt voor geknokt om dat voor elkaar te boksen, zodat we voor iedereen de ideale boot kunnen samenstellen.” 


Grote vraag door lockdown 

Dat hebben ze het afgelopen jaar voor een groeiend aantal klanten mogen doen. “Net voor de start van corona hadden flink geïnvesteerd in extra voorraad en in onze HISWA-stand. Na anderhalve dag op deze beurs ging de lockdown in. Dan schrik je wel even. Maar dat gevoel was snel over. Er kwam een enorme vraag los vanuit het feit dat mensen in eigen land vakantie gingen vieren. Nu nog steeds is de vraag groot. Het mooie is dat wij iedereen die binnenkomt, ervaren of juist helemaal niet, goed kunnen adviseren en naar tevredenheid kunnen helpen. Hoe meer mensen van watersport gaan genieten, hoe mooier het is.”


U bent van harte welkom om, onder het genot van een kop koffie, een kijkje te nemen in onze showroom! 


Van der Sanden Watersport 
De Run 4449, 5503 LS Veldhoven 
www.sandenwatersport.nl