Partner

18 oktober 2022

Van den Bosch huldigt trouwe medewerkers Geslaagde feestavond voor jubilarissen en pensionado’s

Waardering. Dat woord viel geregeld in de Van den Bosch Academy in Erp, afgelopen vrijdag 14 oktober. Daar vond namelijk de jaarlijkse jubilarissenavond plaats. Dit jaar huldigde Van den Bosch een kleine, maar trouwe groep medewerkers.

Van den Bosch-CEO Rico Daandels toonde zich dankbaar voor de aanwezigheid van de jubilarissen. “Deze mensen hebben zich jarenlang met ziel en zaligheid ingezet voor ons bedrijf, soms zelfs meer dan veertig jaar. Daar staan we graag bij stil.”

Cultuurdragers
Daandels omschreef de jubilarissen als ware ‘cultuurdragers’, die veel meer aan het bedrijf bijdragen dan inzet, kennis en ervaring. “Neem onze gepensioneerde collega’s. Zomaar op vrijdagmiddag afzwaaien en uit beeld verdwijnen? Dat gebeurt zelden. Eerst willen ze zeker weten dat ze het Van den Bosch-dna hebben doorgegeven aan hun opvolger. Dat ze zelfs op hun allerlaatste dag tóch nog iets beter willen zijn dan gisteren, typeert hun hele carrière. Daar kun je alleen maar veel respect voor hebben.”

Slapen in eigen bed
Een van de pensionado’s is Dry Bulk-chauffeur Rob de Graaf, die na bijna 45 jaar dienstverband van zijn pensioen gaat genieten. “Ik heb zo’n veertig jaar internationaal gereden, vooral op Turkije. Een prachtige tijd, waarin de vrijheid achter het stuur me het meeste aansprak. Maar het is mooi geweest. Nadat ik zo’n beetje alle parkeerplaatsen in Europa gezien heb, slaap ik voortaan eindelijk in mijn eigen bed en krijgen mijn vrouw Marian en ik meer tijd om samen te genieten.”

Vier generaties
“Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn carrière”, vervolgt De Graaf, die in zijn loopbaan verschillende generaties Van den Bosch meemaakte. “Ik werkte al onder oprichter Ad van den Bosch, en zelfs zijn vader Piet heb ik gekend. Later nam Peter het roer over van zijn vader Ad. Inmiddels heeft ook Peter’s zoon Simon al transport voor me gepland. Heel mooi om een rol te hebben gespeeld in vier generaties Van den Bosch” aldus de trotse pensionado.

Woordenwisseling hoort erbij
Natuurlijk was het niet altijd pais en vree: ook Rob had wel eens een woordenwisseling met een leidinggevende. “Hoort erbij”, stelt hij nuchter. “Het gaat erom dat je het uitpraat, elkaar de hand schudt en de draad weer oppakt. Dat het met de wederzijdse waardering goed zit, zie je vanavond. Trouwens, ook na je pensionering blijven ze je uitnodigen voor bijvoorbeeld de zomerbarbecue en ontvang je ieder jaar een kerstpakket. Ik blijf dus gewoon lid van de Van den Bosch-familie.”

Spannend en leuk
Planner Tamara Gosjadze (12,5 jaar in dienst) beleefde haar eerste jubilarissenavond. “Spannend, maar vooral erg leuk”, vertelt ze. “Ik voel me enorm gewaardeerd. Extra speciaal is het dat ik vanavond verschillende chauffeurs ontmoet voor wie ik zo vaak routes heb gepland. Hen zie ik normaal gesproken niet iedere dag. Of ik blij ben met mijn werk? Zeker weten. Fijne collega’s, goede werksfeer, groeimogelijkheden… Ik ga met plezier door voor mijn 25-jarig jubileum.