7 maart 2022

Nieuws

UPS Healthcare gaat Novavax COVID-19 vaccin leveren

  • UPS Healthcare kondigt samenwerking aan met het wereldwijde biotechbedrijf Novavax om zijn pas goedgekeurde COVID-19 vaccin wereldwijd te verdelen en te leveren.

  • De eerste leveringen in de Europese Unie beginnen deze week vanuit Roermond.

  • UPS Healthcare slaat de vaccins op voor distributie in de onlangs uitgebreide, ultramoderne faciliteit in Roermond.

UPS Healthcare heeft de samenwerking met het wereldwijde biotechbedrijf Novavax aangekondigd om zijn pas goedgekeurde COVID-19 vaccin wereldwijd te verdelen en te leveren. De eerste doses worden vanaf deze week vanuit het UPS Healthcare distributiecentrum in Roermond naar alle 27 EU-lidstaten verzonden.
In Nederland worden de eerste leveringen over enkele weken in Oss verwacht. Het Novavax-vaccin is koelkaststabiel en kan worden opgeslagen en vervoerd bij 2°C-8°C. Dit opslagprofiel maakt van het Novavax-vaccin een potentiële vernieuwende speler op afgelegen plaatsen, waarbij traditionele distributiekanalen voor vaccins worden gebruikt.

Roermond als centrale hub voor levering van Novavax-vaccins
De Europese Unie heeft een grote bestelling gedaan voor het Novavax-vaccin waarvan de eerste levering van 100 miljoen Novavax-doses deze week zal plaatsvinden. Deze vaccins worden allemaal via de UPS faciliteit in Roermond geleverd aan alle Europese landen. Op internationaal niveau zal er al op 2 maart geleverd zijn aan Spanje, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië. De eerste leveringen op nationaal niveau worden over enkele weken in Oss verwacht.

UPS Healthcare slaat de vaccins op voor distributie in de onlangs uitgebreide, ultramoderne faciliteit in Roermond. Het distributiecentrum kan een groot aantal biofarmaceutische producten verwerken. Roermond beschikt over koelerpallets om biologische producten zoals het Novavax-vaccin te bewaren. De strategisch gelegen faciliteit ligt dicht bij de Europese luchtvaart hub van UPS in Keulen Bonn Airport. Het heeft ook directe toegang tot grote havens zoals Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam. Hierdoor zijn korte doorvoertijden over de hele wereld mogelijk en levering de volgende dag in 80% van Europa.

"UPS is een belangrijke partner in onze wereldwijde distributieketen, die ons helpt om een onderscheidend vaccine - gebaseerd op innovatieve en welbekende technologie - te leveren aan klanten en mensen over de hele wereld," bevestigt 

John Trizzino, Chief Commercial Officer en Chief Business Officer, Novavax.
Het Europese netwerk van UPS Healthcare heeft een centrale rol gespeeld bij de wereldwijde levering van COVID-19-vaccins. UPS heeft meer dan 1,5 miljard vaccindoses geleverd waarvan 99,999% tijdige levering in meer dan 110 landen. Dit is bereikt door een "netwerk in een netwerk" op te bouwen en wereldwijd meer dan 500 nieuwe handelsroutes in kaart te brengen. Ook nieuwe lucht- en grondroutes zijn toegevoegd om de infrastructuur en flexibiliteit te bieden voor het vervoer van tijdkritische en temperatuurgevoelige vaccins.

Vaccinzendingen worden 24/7 gemonitord door drie wereldwijde UPS Healthcare Command Centers. Deze zorgen ervoor dat de zendingen op tijd geleverd worden. Middels noodplannen en oplossingen worden risico's van extreme weersomstandigheden en andere obstakels beperkt.

"UPS is trots op de samenwerking met Novavax om het COVID-19 vaccin te leveren in de Europese Unie en daarbuiten," zegt Wes Wheeler, president van UPS Healthcare. "De uitgebreide infrastructuur die UPS Healthcare in de Europese Unie heeft opgebouwd om temperatuurgevoelige producten te vervoeren, zal ervoor zorgen dat dit vaccin en andere noodzakelijke gezondheidsproducten snel beschikbaar zijn voor honderden miljoenen mensen."