Partner

15 oktober 2021

Transport & Logistiek

Overname Van den Akker Electric Engineering UITBREIDING VERHOEVEN FAMILY OF COMPANIES

OSS, oktober 2021- Verhoeven Family of Companies heeft door de overname van Van den Akker Electric Engineering haar strategische positie wereldwijd verstevigd. De bedrijven werken reeds meer dan twintig jaar intensief samen en hebben een indrukwekkende, internationale portfolio. Door deze overname versterkt Verhoeven zijn concurrentiepositie in de markt van material handling en logistiek. Deze markt vraagt alsmaar complexere innovatieve productoplossingen. Van den Akker Electric Engineering is een gespecialiseerde onderneming in de ontwikkeling van volledig geïntegreerde industriële automatisering met behulp van o.a. robotica en Vision.

Verhoeven voorziet een steeds verdere ontwikkeling van de robotisering en het belang van data in de gespecialiseerde productieomgeving. Algemeen directeur Hans Stoop: “Smart Industry is erg actueel en data is key!” Er is een toenemende behoefte van de markt om real time inzicht te hebben in de productie, onder andere voor kwaliteitsbewaking, het voorkomen van verspilling en het signaleren van onderhoudsbehoefte. De door ons ontwikkelde lijnen zijn in toenemende mate uitgerust met high-tech toevoegingen. Lijnbesturing maakt inmiddels standaard deel uit van onze productontwikkeling. De configuraties die we bieden zijn essentieel voor klanten die de markt een stap voor willen blijven. Corona en innovatie hebben ertoe geleid dat we onze klant snel en flexibel kunnen bedienen met nieuwe oplossingen. Door het maken van simulaties, digitaal testen en AR-technieken kunnen de productie en opleveringen wereldwijd doorgang vinden. Deze overname sluit aan bij het strategische beleid van Verhoeven.

Verhoeven Family of Companies bestaat uit twee divisies: De Verhoeven Material Handling Family (algemene machinebouw, interne logistiek, productieautomatisering en material handling) en De Verhoeven Bakery Equipment Family (gespecialiseerde bedrijven voor productieoplossingen gericht op het bakkerij segment: BVT Dough Process Solutions, Newcap Industrial Handling Solutions, Vacuum Cooling & Baking Solutions en Bakepack End of Line Solutions).