Partner

24 december 2020

Food (agri)

Tips voor een heerlijk kerstdiner

Zoals we allemaal weten is dit jaar het kerstdiner heel anders dan andere jaren. Zo mogen we maar 3 personen uitnodigen op anderhalve meter, mogen we niet uiteten, geen weekendje genieten in een hotel en geen andere gezellige uitjes. Met deze tips kun je toch proberen er het allerbeste van te maken, want dingen als gezelligheid, dankbaarheid en vrolijkheid zijn niet verboden.

Tip 1: Fonduen

Haal die fondueset met die leuke gekleurde vorkjes maar weer tevoorschijn en ga heerlijk met je gezin om een uitgebreid gedekte tafel zitten. Steun de lokale ondernemer en haal je vlees, salades en sausjes bij de slager, je vis bij de visboer en je stokbrood bij de bakker. Bij de bakker zijn er zelfs kant en klare fonduepakketten die je helemaal naar je eigen wensen kunt samenstellen.

Je kunt gaan voor de oliefondue, maar probeer ook eens bouillonfondue, dat is een heel stuk gezonder en zeker net zo lekker. En wat dacht je van kaasfondue, voor de volwassenen met wijn, voor de kleine eters alcoholvrij. Gegarandeerd hartstikke gezellig.

Tip 2: Gourmetten

Blaas het stof maar van je gourmetstel af en trek je oude kleren aan. Gourmetten, misschien wel het populairste item in dit lijstje met tips, maar o zo lekker. Hierbij kun je er ook voor kiezen om je lokale ondernemer te steunen en je boodschappen eens bij de slager, visboer en bakker doen.

Het enige kleine nadeeltje van gourmetten is dat het hele huis daarna stinkt, maar dat mag de pret niet drukken! Trek daarom oude kleren aan en gooi deze ’s avonds direct in de was. Zet het raam of de deur een paar uur open en dan is de stank de volgende ochtend al voor een groot deel weg.

Tip 3: Pizzarette

Ben je helemaal weg van pizza’s? Dan is pizzarette echt iets voor jou. Zet allemaal bakjes op tafel met de heerlijkste ingrediënten voor een pizza. Het leuke van pizzarette is dat je mini pizza’s gaat maken en iedereen zelf kan kiezen wat hij of zij graag op de pizza wil. Gegarandeerd succes dus. Ook bij deze tip steun je de lokale ondernemer wanneer je boodschappen niet in de supermarkt doet, maar bij de slager, visboer of bakker om de hoek.

Tip 4: Zelf koken

Vind je het fantastisch om te koken en ben je een echte keukenprinses? Kook dan het kerstdiner zelf. Ook bij deze tip zou je ervoor kunnen kiezen om je lokale ondernemer te steunen. Zoek op internet een heerlijk recept of misschien weet je er zelf wel een, haal al je potten en pannen tevoorschijn, zet je favoriete muziek aan en sloof je helemaal uit in de keuken.

Vergeet niet om een keertje proef te koken als je een nieuw recept gaat proberen. Het laatste wat je wil is dat op de dag van het kerstdiner alles blijkt te mislukken en je pizza moet bestellen.

Tip 5: Steun de horeca

Bestel of haal een volledig kerstdiner bij je favoriete restaurant. Want jij mag niet naar het restaurant, maar het restaurant mag wel naar jou. Dek je tafel met alles erop en eraan, zet een sfeermuziekje aan, steek de openhaard aan als je deze hebt of zoek er eentje online op en probeer deze op de televisie of laptop te laten zien. Zo ben je uiteten in je eigen huis en steun je de horeca.

Het team van Brabant in Business wenst u hele fijn dagen en heel veel gezelligheid!