Partner

11 januari 2023

Transport & Logistiek

TILBURG-WAALWIJK VOOR VIERDE KEER OP RIJ LOGISTIEKE HOTSPOT VAN NEDERLAND

Tilburg-Waalwijk heeft het kwartet vol. Voor de vierde achtereenvolgende keer is de MiddenBrabantse regio uitgeroepen tot Logistieke Hotspot nummer 1 van Nederland. In de jaarlijkse landelijke enquête van Logistiek.nl gaf een panel van 38 logistieke experts Tilburg-Waalwijk opnieuw de meeste stemmen

Tilburg-Waalwijk kreeg van de panelleden de meeste stemmen in de categorieën ‘medewerking gemeente’ en ‘beste logistieke hotspotlocatie in nationale e-fulfilment activiteiten’. Ook scoorde Tilburg-Waalwijk hoog op het gebied van duurzaamheid.

Sandra Smits, voorzitter van de stuurgroep Midpoint Brabant Smart Logistics en operationeel directeur van Kivits Drunen uit Waalwijk, is verheugd met de prolongatie van de logistieke hotspot nummer 1 positie. “Wederom de beste zijn is het effect van een juiste strategie op belangrijke maatschappelijke opgaven als duurzaamheid, digitalisering en talentontwikkeling. En natuurlijk van de hechte samenwerking tussen ondernemingen, overheden en onderwijs in Midden-Brabant. Want vier keer op één, dat verdien je niet alleen.”

Slim en duurzaam
Midden-Brabant heeft niet alleen een gunstige geografische ligging. Tilburg-Waalwijk blinkt ook uit in multimodaal vervoer, oftewel het verdelen van transport over weg, water en spoor. Door de binnenvaartverbinding met Rotterdam en direct railtransport met Polen en China bespaart de regio jaarlijks meer dan 23 miljoen wegkilometers en ruim 25.000 ton aan CO2- emissies. Tilburg gaat ook de overslag tussen water en spoor met elkaar verbinden. En Smart Port Waalwijk wordt één van de duurzaamste en meest vooruitstrevende binnenvaartterminals van Europa door het elektrificeren van de terminal en het transport via schepen en vrachtauto’s.

Maak een Smart Move
Logistiek vergt steeds meer hightech kennis. Tegelijkertijd zijn er voor 2030 in Midden-Brabant 7.000 nieuwe arbeidskrachten nodig. Om jong en oud te interesseren voor de sector hebben Midpoint Brabant samen met de gemeenten Tilburg en Waalwijk een ludieke YouTube campagne ontwikkeld. Met in de hoofdrol de Tilburger Jochen Otten, onder meer bekend van het tvprogramma Sluipschutters. De video’s vind je op www.midpointbrabant.nl/smartmoves