Ga terug

10 april 2020

Leisure & CultuurTraining & Opleiding

Thuis spelenderwijs leren met gratis Efteling lesmateriaal

Thuisonderwijs wordt een stuk leuker met deze Efteling-leskaarten. Speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 12 jaar in samenwerking met Podium voor Onderwijs.   'Op avontuur met Jokie en Jet' Het educatieve pakket 'Op avontuur met Jokie en Jet' is oorspronkelijk ontwikkeld voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Per niveau bestaat het pakket uit 32 educatieve opdrachtkaarten met activiteiten die de motorische, sociale en creatieve ontwikkeling op een leuke manier stimuleren. Met grappige aanwijskaarten, herkenbare liedjes, knutselopdrachten en tekeningen voor peuters, dreumesen én baby’s.

Het lespakket van Jokie & Jet bevat zoveel verschillende opdrachten

**‘Spelen met Sprookjes’ ** ‘Spelen met Sprookjes’ is een lespakket met meer dan 50 fantasierijke activiteiten die de creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen stimuleren. De opdrachten zijn zeer divers, uitdagend en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Alle activiteiten staan in het teken van klassieke sprookjes en de kleurrijke Sprookjesbosbewoners. Ook is er veel aandacht voor het beleven van de natuur, knutselen en het (voor)lezen van verhalen.

De Sprookjesbos-bewoners houden je wel even bezig.

Nog meer leskaarten op efteling.com Op de speciale scholen-pagina  op efteling.com vind je nog meer leskaarten. Eigenlijk bedoeld om te gebruiken in de klas, maar ook heel leuk om thuis mee aan de slag te gaan. Deze zijn onderverdeeld in 3 categorieën: kinderen van 4-6 jaar, 7-9 jaar en 9-12 jaar. De leskaarten rekenen met groot en kleingeschiedenis van sprookjes en rijmen met Fakir zijn geschikt voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Voor kinderen van 7 tot 9 jaar zijn deze leskaarten leuk om te doen: de leskaart over natuurlijke krachten, tekenles van Anton Pieck en de Droomvlucht-kaart gaat over verschillende planten en bomen. Voor kinderen van 9 tot 12 jaar is er niet alleen een leskaart over G-krachten beschikbaar, maar ook een VOC-geschiedenisles met De Vliegende Hollander  en een wiskunde-kaart over de stelling van Pythagoras met de Pagode als voorbeeld. Voor allen leeskaarten klik hier

Een les over de natuur is een stuk leuker met de leskaarten van de Efteling.

Gerelateerd