4 juli 2023

Leisure & Cultuur

Theater aan de Parade keert dit najaar terug bij COFFEELAB

Na een succesvolle eerste editie vorig seizoen, keert Theater aan de Parade dit najaar terug bij COFFEELAB. De trendy koffiezaak tegenover het Centraal Station wordt in september en oktober nog één keer omgetoverd tot verrassend pop-up theater met bier, nacho’s en aanstormend, lokaal talent. Dit keer is het podium aan Elke Vierveijzer en haar nieuwe, muzikale theatervoorstelling Drift en Terence van der Loo met Ons Dorp.

Kleinkunst & muziek
Er worden twee avonden met kleinkunst en muziek in COFFEELAB Den Bosch georganiseerd:

Do 7 sep: Drift – Elke Vierveijzer
Voor haar voorstelling Lucht ontving Elke de Poelifinario 2020/2021, de prijs voor het meest indrukwekkende kleinkunstprogramma van het seizoen. Nu komt ze met Drift; een nietsontziende, muzikale reis langs de driften, angsten en drijfveren van de mens. Onze diepste verlangens, de dingen in onszelf waar we bang voor zijn. Vierveijzer trekt zonder reserves ten strijde op zoek naar alles wat we liever verborgen houden en wordt daarbij ondersteund door diepe drums en vunzige bassen.

Do 5 okt: Ons Dorp – Terence van der Loo
In de muzikale voorstelling Ons Dorp vertelt acteur, zanger en theatermaker Terence van der Loo samen met muzikant Marnix Wetzer over herinneringen aan de stad waar hij opgroeide: 's-Hertogenbosch. Het is een muzikale reis langs de gedachten, herinneringen en dromen van Terence. Hij neemt je mee via verhalen en bestaande muziek die hem aan het hart gaan.

Ijskoude biertjes en bergen nacho’s
‘Met dit concept gooien we alle theaterregels overboord en doorbreken we het standaard avondje uit’, aldus Niels van Doormalen, Producer bij Theater aan de Parade. “Hoe leuk is het om in de najaarsmaanden weer te genieten van theater met een ijskoud biertje en bergen nacho’s? Niet in het rode pluche in de traditionele theateromgeving, maar in een andere centrale ontmoetingsplek van de stad waar je koffiedrinkt en je favoriete vrienden ontmoet. En uiteraard met een vet verrassend programma.” TP@COFFEELAB biedt aanstormend talent de kans om zich aan publiek te presenteren. Tegelijkertijd is het voor jongeren een laagdrempelige en toegankelijke manier om kennis te maken met theater.

Over COFFEELAB Den Bosch
De grootste vestiging van COFFEELAB – er zijn er vijf in totaal in vier verschillende steden - bevindt zich in Den Bosch. De koffiezaak vindt het belangrijk dat elke vestiging uniek is en zich vormt naar de stad. 70% van het COFFEELAB DNA is daarom naar Den Bosch gebracht, maar 30% is gericht op de producten, mensen, materialen en het gevoel van de stad. Zo werken ze nauw samen met het hotel boven COFFEELAB, Little Duke en serveren ze elke dag brood van De Broodspecialist en lokale bieren van Brouwerij D’n Droak. “COFFEELAB is veel meer dan een koffietentje", aldus Jeroen Veldkamp, mede-eigenaar van het koffiehuis. “We zijn een koffie-theater, waar we dagelijks ons publiek vermaken met lekker eten en drinken in een super goede vibe. Daarom zijn we trots dat Theater aan de Parade bij COFFEELAB Den Bosch dit najaar weer een theater take-over organiseert."

TP@COFFEELAB met Elke Vierveijzer is donderdag 7 september te zien en Terence van der Loo op donderdag 5 oktober 2023. De voorstellingen zijn om 19:30 uur en om 21:00 uur. Een kaartje kost € 13,50 per stuk. Ga voor meer informatie & tickets naar: theateraandeparade.nl