Partner

22 februari 2021

The Work Zone: investeer nu al in aankomend talent

In de rubriek ondernemer/bedrijf in beeld bevraagt Brabant in Business verschillende ondernemers en bestuurders. Deze week een exclusief interview met The Work Zone. Een bedrijf dat stagiaires, bedrijven en Young professionals met elkaar in contact brengt.

1. Wie zijn jullie en wat doen jullie?

The Work Zone is het stagebureau- en uitzendbureau van HZ University of Applied Sciences. Wij brengen graag studenten, Young professionals en bedrijven met elkaar in contact. Voor zowel de invulling van stageplaatsen, bijbanen als startersfuncties.

Wij helpen studenten van mbo, hbo en universitair niveau bij het vinden van relevante werkervaring en een baan die aansluit bij hun studie. Dit doen wij met een team van acht personen, die dagelijks op de HZ locaties aanwezig zijn.

Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het alumnibeleid binnen HZ University of Applied Sciences.

2. Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

Het bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar en is opgericht om HZ studenten die na hun studie lastig aan een baan konden komen, te ondersteunen bij hun zoektocht. Dit doen wij nu al ruim 20 jaar en we hebben binnen Zeeland een groot portefeuille aan klanten en studenten.

3. Waarin onderscheidt The Work Zone zich ten opzichte van de concurrenten?

The Work Zone heeft een kantoor in de HZ. Wij komen op deze manier vaker in contact met studenten en leren hen beter kennen. Hierdoor creëer je een bepaalde band op, en kunnen wij vaak beter een student matchen aan een bedrijf. Hiernaast is The Work Zone een 100% dochter onderneming van de HZ.

4. Hoe moeilijk was het voor jullie om op de coronapandemie in te spelen?

Onze hbo verpleegkunde studenten werken nu vooral bij de GGD als vaccinatievoorbereider, tester, bron- en contact onderzoeker ect. De GGD had ook administratieve medewerkers nodig waarbij de opleiding niet relevant was, hierdoor hebben wij ook andere studenten kunnen helpen aan een bijbaan.

Eigenlijk heeft ons werk maar een zeer korte periode stil gelegen in de eerste lockdown. Nu is het top drukte.

Qua stages hebben we ook maar kort minder aanvragen gehad. De hbo studenten kunnen goed zelfstandig werken. Wel is het voor onze internationale studenten lastig om een stageplaats te vinden in deze periode. Gelukkig hebben wij ook voor deze periode weer voor alle studenten een passende stageplaats gevonden.

5. Wat maakt The Work Zone zo uniek?

Doordat The Work Zone de studenten en afgestudeerden persoonlijk kent, zitten wij in een ideale positie om het onderwijs en het bedrijfsleven op elkaar aan te laten sluiten.

6. Welke toekomstplannen zijn er?

Nu zijn wij vooral druk met de aankomende lancering van het alumniplatform voor de hogeschool. Maar als we verder vooruit kijken willen we graag meer gaan samenwerken met andere onderwijsinstellingen, om nog meer studenten te kunnen helpen bij werk en stage.

7. Wat voor tip zou je onze lezers nog mee willen geven?

Investeer nu al in aankomend talent door een student een opleiding gerelateerde bijbaan aan te bieden. Zo heb je de mogelijkheid om studenten al aan je organisatie te binden, wat een kans is in deze krappe arbeidsmarkt.