Partner

25 april 2022

blog

Teamleader neemt innovatieve customer meeting platform Vectera over: “Een nog sterkere band met de klant”

We hebben lang moeten zwijgen, maar het wachten is voorbij: Teamleader neemt Vectera over! Heuglijk nieuws, want Vectera is een bekroond digitaal platform dat online vergaderingen en gesprekken naadloos stroomlijnt, en waarbij de gebruiker niets hoeft te downloaden of installeren. De overname zal het work management platform van Teamleader versterken en dat op een moment waarop nooit eerder zoveel gesprekken online plaatsvonden. Het is intussen overduidelijk: online meetings are here to stay.

De klassieke meeting moest door de pandemie op de schop. Ondertussen is iedereen gewend geraakt aan de efficiëntie en de tijdswinsten die gepaard gaan met videomeetings. We verspillen niet langer eindeloos veel tijd aan de logistiek van het vergaderen. En waar de klassieke alternatieven voor de offline meeting ophouden, gaat het innovatieve Vectera verder.

Eerder werd het platform door Getapp uitgeroepen tot een van de meest toonaangevende digitale vergaderoplossingen van het moment. Het platform faciliteert niet alleen online meetings; het stelt klanten ook in staat om vergaderingen rechtstreeks in te plannen, offertes te annoteren, automatische tijd te registreren , te betalen voor een meeting, en nog veel meer. Op dit moment gebruiken ruim 4.800 bedrijven in meer dan 100 landen het platform.

“Vectera maakt online vergaderen zo eenvoudig dat het je een werkdag per maand scheelt.”

“Bij Vectera hebben we onophoudelijk gewerkt aan het optimaliseren van de customer meeting journey. Van de planning en voorbereiding van de meeting tot de vergadering zelf, de administratie, analyse en follow-up, we hebben het proces zo eenvoudig gemaakt dat het je een volledige dag per maand bespaart in termen van planning, voorbereiding en administratie”, zegt Vectera co-founder en CEO Dieter Dehaemers.

“In de loop der jaren is Vectera geëvolueerd van een vergadertool naar een customer meeting platform met meer geavanceerde mogelijkheden. Wij vinden het echt belangrijk om onze klanten te helpen een betekenisvolle connectie te creëren: praten en engageren, verkopen en discussiëren, oplossingen vormgeven en problemen oplossen. De match met Teamleader is dus overduidelijk”, aldus Dehaemers.

Overname voelt als natuurlijke volgende stap
De oprichters van Teamleader en Vectera kennen elkaar al jaren. “Het klikte meteen. Teamleader en zijn cultuur zijn een fenomeen. Al snel bouwden we samen aan een integratie van onze producten. Die integratie werd door de gemeenschappelijke klanten met instemming ontvangen. Er waren momenten dat we echt dachten: Groeien we solo verder of sluiten we aan bij een complementaire partner?,” aldus Dehaemers.

Uiteindelijk kwam er een telefoontje van Teamleader CEO Jeroen De Wit en beide partijen voelden aan dat de tijd rijp was om diepgaande samenwerking te bespreken. “Met de overname van Vectera accelereren we onze innovatieagenda”, zegt De Wit. “We halen bij Teamleader een top R&D-team binnen dat snel innovatieve oplossingen kan aanleveren, waarmee we onze klanten nog meer meerwaarde kunnen bieden.”

“De filosofie van Teamleader en Vectera sluit feilloos bij elkaar aan: klanten helpen om verbinding aan te gaan met hun klanten.”

De overname past ook perfect in de groeistrategie van Teamleader, vindt CEO Jeroen De Wit: “Niet alleen is er meer dan ooit behoefte aan digitale oplossingen voor ondernemers en MKB-organisaties ook de filosofie achter Vectera sluit naadloos aan bij die van Teamleader. Bij Teamleader willen we ondernemers laten focussen op hun klanten. Met ons krijgen ze meer gedaan, met minder gedoe. Wij willen hen helpen doen wat ze graag doen: de verbinding aangaan met hun klanten, ondernemen en klanten nog beter en vlotter bedienen. De overname van topplatform Vectera voelt als een natuurlijke volgende stap.”

Hoe het verhaal van Vectera en Teamleader concreet verder gaat, dat kan je vernemen in ‘t Kuipke in Gent op 23 juni. “Tijdens Work Smarter, hét ondernemersevent van het jaar, zal ik uit de doeken doen hoe we Vectera verder zullen integreren in het Teamleader dienstenpakket en wat deze overname concreet kan betekenen voor onze klanten en hun business”, aldus De Wit.