29 april 2022

Swappbox; de innovatieve “Airbnb voor opslag"

Ondernemers uit het Zuiden, maak kennis met Swappbox! Deze start-up wordt gerund door Remco en Karel; twee ondernemers die een innovatief concept uitwerkten tot een bedrijf dat uitkomst biedt voor zowel huurders als verhuurders van lege opslag- en bedrijfsruimtes, parkeerplaatsen, magazijnruimtes en meer. We bespreken de ins-en-outs van deze onderneming uit Eindhoven.

Wat is Swappbox?
De missie van Remco en Karel is duidelijk, zij willen een alternatief bieden op traditionele self storage, via een deel-economie aanpak. Dit vertaalden ze naar het concept “Swappbox”: een online community waar je veilig een opslagruimte kunt huren bij geverifieerde personen of bedrijven bij jou in de buurt. Ook kunnen mensen die een ruimte over hebben, op heel gemakkelijke wijze extra inkomsten genereren door hun ruimte op het platform aan te beiden. Win-win voor huurders en verhuurders dus!

Remco en Karel leggen uit: “Met 8,5 miljoen vierkante meter onbenutte kantoorruimte en 460 duizend leegstaande woningen in Nederland, kunnen we niet enkel spreken van een schaarste probleem. Het gaat erom dat we onze ruimte efficiënter benutten als samenleving. Met Swappbox maken we het mogelijk om eenvoudig en veilig een onbenutte ruimte te huren van een bedrijf of particulier in de buurt.”

Voor wie biedt Swappbox een uitkomst?
Voor verschillende partijen biedt Swapppbox een uitkomst:

-Particulier huren: extra ruimte nodig voor een nieuwe hobby, om spullen buitenshuis op te slaan of heb je een extra parkeerplaats nodig in de stad? Als particulier vind je bij Swappbox de ruimte die je nodig hebt.

-Zakelijk huren: heb je een webshop aan huis, en begint deze “uit zijn jasje te groeien”? Zoek je een groter magazijn voor je bedrijf? Ook ondernemers zijn bij Swappbox aan het goede adres om de volgende stap te maken wat betreft bedrijfsruimte.

Particulier verhuren: Woon je midden in de stad en heb je ruimte over? Bijvoorbeeld een berging of parkeerplaats? Particulieren kunnen een ander helpen en tegelijkertijd hun maandelijks inkomen een boost geven, door ruimtes aan te bieden op het platform.

- Zakelijk verhuren: Gebruikt jouw bedrijf niet alle kantoorruimte in het bedrijfspand, of hebben jullie ruimte in het magazijn over? Ook bedrijven kunnen het platform inzetten om hun bedrijfsruimte maximaal te benutten door deze (gedeeltelijk) te verhuren.

Hoe ruimtes verhuren en huren via Swappbox precies in zijn werk gaat, lees je op de site.

Swappbox; de “Airbnb voor opslag"

Is dat wel veilig, je spullen opslaan bij vreemden?
Binnen het platform wordt er alles aan gedaan om een fijne en veilige gebruikservaring te realiseren. Zo worden gebruikers van Swappbox geverifieerd op basis van hun bankrekening en identiteitsbewijs. De checks worden uitgevoerd volgens de KYC standaard van de overheid, waardoor je met een gerust hart je spullen kunt opslaan bij een verhuurder op Swappbox.

Swappbox combineert betaalbaarheid met veiligheid en lokale oplossingen

Blijf op de hoogte van Swappbox
Meer over het volledige concept, lees je op de site van Swappbox. Verder is Swappbox actief op diverse socials, waarop ze je via leuke inhakers en memes op de hoogte houden van ontwikkelingen en actualiteiten. Zeker een aanrader dus om Swappbox even op Instagram te volgen!