Partner

6 december 2021

HRM

Strategische samenwerking tussen Skillstown en Online Academy

All you can learn voor medewerkers en managers

Voor het eerst hebben we in Nederland meer vacatures dan werkzoekenden. Dat stelt bedrijven voor een dubbele uitdaging: hoe kun je je personeel behouden én nieuw personeel vinden en binden. In de losgebarsten ‘war of talent’ is het aanbieden van opleiding en scholing aan je werknemers een doorslaggevende factor. Daarom is de strategische samenwerking sinds 1 november 2021 tussen online opleiders Skillstown en Online Academy interessant nieuws.

“Online leren heeft geweldige groei doorgemaakt”, betoogt Hans Schuurmans, CEO Skillstown. “Het is een trend geworden; geen organisatie die er geen gebruik van maakt. E-learning is toegankelijk, betaalbaar en effectief. Zowel Skillstown als Online Academy zijn toonaangevende opleiders die samen maar liefst 500.000 cursisten bedienen. We vullen elkaar goed aan: onze kracht ligt in het brede aanbod van online trainingen, Online Academy biedt inhoudelijker, diepergaand onderwijs.”

Tom Bos, CEO Online Academy: “Toen wij begonnen, was er een wildgroei aan e-learningproducenten. Veel aanbod, maar weinig diepte. Onze meerwaarde ligt in kwaliteit en waardevolle certificaten. In het omhoog brengen van het contentniveau, zodat mensen er meer aan hebben. We zagen dat de slagingspercentages van e-learning behoorlijk lager waren dan bij klassikaal leren. In partnership met Skillstown kunnen we daar nu een grote slinger aan geven door cursisten echt goede kwaliteit te bieden én ze in staat te stellen hun gestelde doelen te behalen. Het gaat tenslotte niet om consumeren, maar rendement behalen.”

Hans: “Al jaren maken we van medewerkers echte professionals. Samen met Online Academy gaan we nu ook van managers topmanagers maken – met het beste leerabonnement voor leidinggevenden en managers. Zelfs een corporate MBA is onderdeel van het pakket. En dat voor een fractie van de gangbare marktprijzen. Het juiste aanbod e-learning voor medewerkers is dan ook een belangrijke basis om een organisatie beter te laten presteren.” Tom: “Een ander groot voordeel van e-learning is dat je het kunt uitspreiden over de tijd. Met een training bij ons, zoals Vitaliteit, ben je elke dag actief bezig. Dat is echt anders dan een enkele keer in de klas discussiëren over wat je zou moeten doen. Het is ook makkelijker te combineren met werk. De echte diepgang zul je altijd vinden in gecombineerde programma’s, dus klassikaal/online, met coaching en intervisie.” Hans: “Wij bieden het samen aan in abonnementsvorm: All you can learn. Een vorm waarmee je onbeperkt je kennis kunt verrijken, of het nu werken met Word of zakelijk Engels betreft. Opleidingen worden aangevuld met een gezamenlijke aanpak en groepsgewijze bespreking van praktijkcases. Goedbeschouwd zijn we samen een one-stop shop voor scholing en ontwikkeling op alle gebieden en op alle niveaus – inclusief CEO-level – met als doel jezelf sterker en waardevoller maken voor de arbeidsmarkt. Ongeacht of je jezelf wilt omscholen, bijscholen, kennis wilt bijhouden of leren innoveren. Dat maakt ons uniek in de markt.”

Tom: “Opleiden is niet zo simpel als een doos bij een organisatie naar binnen schuiven en dan wegwezen. Je moet medewerkers in de leerstand zien te krijgen. De middelen laten zien, mensen in beweging brengen. Zorgen dat er resultaten worden geboekt, doelstellingen gehaald. We blijven dan ook continu in contact met de klant om dit te evalueren.” Hans: “En dat doen we goed, al zeggen we het zelf: Online Academy heeft zojuist een erkende internationale onderwijsaward gewonnen, Skillstown is verkozen tot beste opleider van Nederland. We staan echt aan de kant van de medewerkers en organisatie om de doelstellingen van beide te helpen behalen. En daarbij kunnen we een corporate academy opzetten die naadloos aansluit bij de look-and-feel van een klant.”

Tom: “Met het aanbieden van een opleidingsabonnement kunnen werkgevers hun mensen binden en boeien. Je verlaagt gewoon de drempel om te gaan leren. En zoals je weet, kiezen talenten niet alleen voor een hoog salaris, maar ook voor ruime ontwikkelmogelijkheden. Dat geldt zeker ook voor millennials. Bovendien: het opleiden van je medewerkers verhoogt het succes van je organisatie. Als dat geen positieve prikkel is!”