Ga terug

9 juli 2020

‘Sterker uit elke crises, en dat geldt zeker voor de automotive sector!’

Jos Smetsers, Executive Director PACCAR Purchasing Europe & Board of Management DAF Trucks N.V.

“De productie lag stil bij DAF in maart en begin juli zitten we weer op 80%”, zo verhaalt gastspreker Jos Smetsers. Er is geen bedrijfstak zo zwaar getroffen als de automotive. Als mondiale speler loopt DAF Paccar voorop als het om de technologie gaat in brandstof injectiesystemen en besturingssoftware. “Er zit meer technologie in een truck dan in een vliegtuig” zegt hij gekscherend “maar China loopt voorop als het gaat om elektrificeren, met elke maand een nieuwe kerncentrale zijn de Chinezen niet bij te houden, pas als wij hier in Nederland overgaan naar kernenergie zal er voldoende duurzame energie zijn”. Maar dat de trucks al veel schoner zijn geworden is een feit “100 van de nieuwe DAF trucks hebben evenveel uitstoot dan 1 truck 20 jaar geleden. Het is van belang om in deze periode te investeren en concurreren! Het netwerk is belangrijk of het nu regionaal of mondiaal is. Probeer elkaar op te zoeken!”

Na het inspirerende verhaal van Jos Smetsers serveerde La Casserole een heerlijke lunch in het gerestylde Ketelhuis op Landgoed de Grote Beek! Fantastisch om elkaar weer fysiek te kunnen ontmoeten.

De Zomerse TOP Business Lunch was powered by: Le Casserole Catering, Gewald Baremans, de Ruurhoeve, Capture Rebels & Annie van Schayk fotografie!

Gerelateerd