25 maart 2022

Retail & Marketing

Sterk blond bier Victoria gelanceerd in Nederland

Vanaf deze week is Victoria te koop in de Nederlandse supermarkt en horeca. Victoria is een sterk blond bier met 8,5% alcohol, met 100% natuurlijke ingrediënten. Het Belgische bier werd in 2020 succesvol gelanceerd in België en werd bekroond als ‘beste bier innovatie van 2020’ door onderzoeksbureau Nielsen. Ook won het bier in 2021 prijzen tijdens de ‘European Beer Challenge’ en ‘World Beer Awards’. Victoria eert de overwinning van de aartsengel Sint Michiel, die in 1695 Brussel als patroonheilige verdedigde. 

De kracht van positiviteit 
Het verhaal achter Victoria komt voort uit de overwinning van het goede over het kwade. Het bier is gebrouwen ter ere van de overwinning van de aartsengel Michaël, beschermheilige van de stad Brussel, op de duivel in 1695. Het ontwerp van het label is gebaseerd op het bekende schilderij “De Aartsengel Michael” van Guido Reni, dat de kracht van de positiviteit weerspiegelt. 

100% natuurlijke ingrediënten 
Victoria wordt gebrouwen met 100% natuurlijke ingrediënten: Hop, gerstemout, rijst, water en gist. Het gebruik van fijne rijst geeft het bier een toegankelijke, crispy smaak en een heldere gouden kleur. Het verfrissende en kruidige hopkarakter gaat perfect samen met de lichtfruitige toetsen van banaan, afkomstig van de vergisting. 

 Het totale brouwproces van Victoria duurt zeven weken. Na de hoofdfermentatie verblijft het bier nog drie tot vijf weken in zogenaamde ‘warme kamers’, waar het volgens de Belgische traditie hergist op fles. Deze hergisting geeft het bier zijn droge afdronk, natuurlijke sprankeling en aroma. Dit alles maakt van Victoria (8,5% alcohol) een smaakvol en verfrissend sterk blond bier met een subtiele bitterheid, geschikt voor alle seizoenen.   

 Victoria is vanaf deze week per verpakking van vier 33cl flesjes of 4 blikjes te verkrijgen in alle bekende Nederlandse supermarkten voor een niet-bindende adviesprijs van respectievelijk € 6,29 en € 6,49. Ook in de horeca is Victoria breed verkrijgbaar, onder meer op fust.