Ga terug
Partner

6 oktober 2021

Sport

STEFAN WESSELS IS HET NIEUWE GEZICHT VAN HEROES’ BUSINESS CLUB

Stefan Wessels speelde twaalf seizoenen voor Den Bosch en won in zijn carrière als professioneel basketballer liefst vijf landstitels, drie nationale bekers en twee supercups. Zeven van deze prijzen won hij voor de Bosschenaren. De international, captain en clubicoon heeft een indrukwekkend cv opgebouwd, maar uitbreiden kan altijd. Deze zomer beëindigde Wessels zijn spelersloopbaan en maakte ‘zijn’ club bekend dat hij de nieuwe general manager is. Daarmee blijft hij, weliswaar in een andere hoedanigheid, ‘captain’ van Heroes Den Bosch. Met een missie: “Uiteindelijk zijn we een basketballclub die de ambitie heeft om elk jaar kampioen te worden.”

“Als general manager zorg ik ervoor dat alle randvoorwaarden voor het team, de fans, onze sponsoren en andere stakeholders optimaal zijn,” vertelt Stefan Wessels. “Een wedstrijd van Heroes Den Bosch is veel meer dan een potje basketball in een gymzaal. Het is écht bijzonder. ‘Onze’ Maaspoort is met recht dé basketballhal van Nederland en bovendien een top eventlocatie waar wij zorgen voor sfeer en spektakel op en rond het veld,” benadrukt hij. Als geen ander weet Stefan Wessels hoe verrast mensen zijn wanneer ze voor het eerst een wedstrijd van de club bezoeken. Ze verwachten vier keer tien minuten basketball, maar Heroes Den Bosch biedt al jaren véél meer dan dat. Heroes Den Bosch is een entertainment company. Denk aan een dj, cheerleaders, pauze/time-out spellen, dance acts en spectaculaire verlichting, waardoor een basketballwedstrijd in Den Bosch aardig Amerikaans aandoet.

In 2016 nam Bob van Oosterhout de Bossche basketballclub over. Met zijn gepassioneerde mensen op kantoor bouwde hij aan het team, de faciliteiten én de Business Club. Het resultaat? “De Business Club van Heroes Den Bosch is een informele plek, toegankelijk voor bedrijven van alle grootten en uit alle branches. Inmiddels is er een breed scala van ruim 120 bedrijven lid en dit aantal groeit gestaag door,” aldus Wessels. Hij vervolgt: “Het is een uniek zakelijk platform, waar de ondernemer de gelegenheid heeft om een bijzondere avond uit te combineren met het vergroten van het netwerk en het aangaan van duurzame zakelijke relaties.

”Door het enthousiasme onder de businessclubleden zijn tal van eigen initiatieven ontstaan, gaande van netwerkdiners tot een eigen Business Club basketballteam met ondernemers die elkaar op een andere manier willen ontmoeten. En dát is wat Wessels met zijn team graag faciliteert: “Mede door het enthousiasme van de leden heeft de Business Club van Heroes Den Bosch zich ontwikkeld tot een sterk netwerk, waaruit in de afgelopen jaren enorm veel onderlinge samenwerkingen zijn ontstaan. Er zijn zóveel verschillende bedrijven binnen het netwerk dat er altijd wel iemand is die je het product of de dienst kan leveren waar je naar op zoek bent. Om het contact sneller te leggen en ervoor te zorgen dat ondernemers met elkaar in verbinding blijven, maken we gebruik van een speciale Business Club app van Bundeling. Hiermee houden we bovendien alle sponsors op de hoogte van het zakelijke nieuws én natuurlijk de topprestaties van onze basketballers.”

Heroes Den Bosch speelt vanaf september in de nieuwe BNXT League (met clubs uit Nederland en België) en komt ook uit in het nationale bekertoernooi en de FIBA Europe Cup. Dit betekent veel thuiswedstrijden en dus volop mogelijkheden voor ondernemers om te netwerken of een zakelijke relatie te trakteren op een spectaculair en professioneel avondje uit. Voor Stefan Wessels is het drukke speelschema vooral een geschenk. “Het biedt ons steeds weer opties om onszelf te verbeteren. Heroes Den Bosch is een basketballclub met een rijke historie en grote ambities. Elk seizoen, of eigenlijk iedere dag, willen we beter presteren, de lat nóg hoger leggen. Met diezelfde insteek runnen wij onze Business Club.”

Benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft een lidmaatschap, meer exposure of een wedstrijdarrangement? Neem contact op met Stefan Wessels via stefan@heroesdenbosch.com.

Door: Claudia Kranenburg