Ga terug

19 september 2019

Steenbergen krijgt 20 kleine duurzame studio’s

Het college van B&W heeft ingestemd met het bod van de Modular Building Company (MBC) op bouwgrond in plan Buiten de veste om daar 20 kleine goedkope, duurzame huurwoningen neer te zetten. Het bedrijf uit Bergen op Zoom is gespecialiseerd in snel en modulair duurzaam bouwen. Het schetsontwerp is inmiddels door de Welstandcommissie akkoord bevonden.

Bouwplan

Het gaat om 10 studio’s van circa 39m2 en 10 appartementen van circa 49m2. Het zijn Nul op de Meter (NOM-) woningen, waarvoor de verhuurder een wettelijke energieprestatievergoeding (EPV) mag vragen. De huur voor de studio’s zal € 595 per maand bedragen en voor de appartementen € 630 per maand. De EPV bedraagt € 45,= per maand. MBC biedt aan de woningen minimaal 20 jaar te exploiteren voor sociale huur.

Onderzoek

Woningcorporatie Stadlander meldde in oktober 2018 hun plan voor de bouw van 20 goedkope duurzame huurstudio’s in plan Buiten de Veste stop te zetten. Wethouder Baartmans: ,,Toen hebben we onderzocht of er in Steenbergen behoefte is naar dit soort woningen. Uit de Ik-praat-mee-enquête bleek dat die behoefte er zeker was. En dan in een moderne en duurzame vormgeving. De woningen in dit plan van MBC zijn een aanwinst voor onze woningvoorraad. Ze zijn betaalbaar, maar ook vernieuwend: gasloos en energieneutraal!”

Vervolg

Na het ondertekenen van de koopovereenkomst voor de grond, zullen het bouwplan en de financiering ervan nader worden uitgewerkt. Dan kan de omgevingsvergunning wordt aangevraagd.

Meer lezen? klik hier

Gerelateerd