Partner

1 maart 2021

Sport

Sports for Children: bomvolle containers voor lege gymzalen

Stichting Sports for Children zamelt op Nederlandse scholen oude gymtoestellen en sport materialen in.

Voorheen werd dit overtollige materiaal naar de milieustraat gebracht. Dat vonden wij zonde! Sinds de oprichting van onze organisatie in 2011 krijgen deze spullen een tweede leven: na inspectie en een opknapbeurt worden ze wereldwijd geschonken aan scholen en sportclubs die kampen met lege gymzalen vanwege ontoereikende budgetten. In Helmond vullen we na aanvraag een container tot de nok en zetten deze op transport, De blijdschap waarmee de spullen telkens in ontvangst worden genomen is onbetaalbaar en voor ons een stimulans om met dit nuttige werk door te blijven gaan.

Onze ultieme droom is om zoveel mogelijk kinderen van allerlei nationaliteiten de kans te geven om te spelen en te sporten

Sport draagt bij aan de sociale, fysieke en mentale ontwikkeling. Kinderen leren spelenderwijs samen te werken en om te gaan met winst en verlies, ze ontwikkelen zelfvertrouwen en verkennen grenzen. Het kan zelfs een manier zijn om de dagelijkse harde werkelijkheid even te ontvluchten. Dankzij de inzet van onze medewerkers, waaronder veel vrijwilligers, hebben we al honderdduizenden kinderen in meer dan twintig landen bereikt.

Game-On > Het label van Sports for Children met bijzondere producten gemaakt van onbruikbaar sportmateriaal

En hoewel we een paar geweldige donateurs en sponsoren hebben, is het nodig zoveel mogelijk geld zelf op te halen. Zo zijn we ertoe gekomen om van het canvas en bisonyl van onbruikbare valmatten kleurrijke tassen en accessoires te gaan maken in samenwerking met een sociale werkplaats. Van het hout en leer van kapotte sporttoestellen zijn Nederlandse kunstenaars en andere vaklui markante meubels gaan maken. Intussen is er een geheel unieke collectie ontstaan onder een nieuw label die te vinden zijn op game-on.store

Van de opbrengst van de verkoop kunnen we onze transporten financieren die vertrekken naar scholen in Roemenië, Moldavië, Brazilië, Zuid-Afrika, Aruba, Curaçao, Marokko en nog vele andere bestemmingen.