16 mei 2023

Transport & LogistiekRetail & Marketing

Social Fulfilment (Samenwerking IBN en Chain Logistics)

IBN en Chain Logistics starten in samenwerking het bedrijf Social Fulfilment. Social Fulfilment biedt duurzame e-fulfilment diensten aan, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid en ingezet om de logistieke werkzaamheden uit te voeren. E-fulfilment is het afhandelen en vervullen van online orders vanaf het moment van de bestelling tot aan de levering. Dus: voorraadbeheer, orderpicking, verpakking, verzending en retourafhandeling.

Door deze samenwerking kan IBN, het sociaal ontwikkelbedrijf van de regio noordoost Brabant, haar opleidingsprogramma uitbreiden en meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden op werk. Chain Logistics versterkt haar maatschappelijke betrokkenheid en kan haar klanten een duurzame en sociale logistieke oplossing bieden. Social Fulfilment zal haar diensten aanbieden vanuit het nieuwe distributiecentrum van Chain Logistics in Uden. Het distributiecentrum is volledig CO2-neutraal en voorzien van moderne technologieën om de logistieke processen zo duurzaam en efficiënt mogelijk te maken.

"IBN is trots om deze strategische samenwerking met Chain Logistics aan te gaan. Door het combineren van onze expertises kunnen we onze impact op de samenleving vergroten en meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen om weer aan het werk te gaan," aldus Maarten Gielen, algemeen directeur van IBN.

Rob Jansen, directeur Chain Logistics: "We zijn erg enthousiast over de samenwerking met IBN en het opzetten van Social Fulfilment. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een grote maatschappelijke impact zal hebben en een duurzame oplossing biedt voor onze klanten. Zo willen we onze klanten en eindklanten meenemen in te maken keuzes rondom verpakkingsmateriaal, 24-uurs bezorging, bezorging per fiets of elektrische bus of afhaal op een verdeelpunt in je regio."