Ga terug

6 november 2019

Smart Robotics voltooit investeringsronde met Innovation Industries en Mirai Creation Fund II om de uitrol van robots te versnellen.

Best, Nederland – 6 november 2019 – Smart Robotics, een toonaangevende ontwikkelaar van robotonafhankelijke, intelligente software voor de snelle inzet van collaboratieve robots (‘cobots’), heeft vandaag aangekondigd dat ze een substantiële investeringsronde hebben voltooid. De investeringsronde is geleid door het Nederlandse hightech durfkapitaalfonds Innovation Industries en Mirai Creation Fund II, ondersteund door Toyota Motor Corporation als een belangrijke partner.

Het op Artificial Intelligence gebaseerde softwareplatform van Smart Robotics maakt de snelle inzet van cobots mogelijk in markten zoals E-commerce, Pharma en FMCG (Fast Moving Consumer Goods). Dankzij het softwareplatform van Smart Robotics kan een robot eenvoudig geconfigureerd worden en is programmering niet langer nodig. Het resultaat is dat een cobot snel geïmplementeerd kan worden en eenvoudig opnieuw kan worden geconfigureerd in het veld. De investering zal gebruikt worden om de uitrol van Smart Robotics’ palletizing en item picking applicaties te versnellen, evenals de ontwikkeling van nieuwe softwareapplicaties.

“We zijn verheugd om Innovation Industries en Mirai aan boord te hebben als investeerders. Beide partijen hebben waardevolle ervaring in het opschalen van een hightech bedrijf”, zegt Mark Menting, oprichter en Managing Director van Smart Robotics. “Met deze investering kan Smart Robotics zijn leidende positie in cobot software behouden”.

Nard Sintenie, General Partner bij Innovation Industries, voegt eraan toe: “Smart Robotics loopt voorop in robotica, een veld dat zich snel ontwikkelt. We zijn enthousiast over de toevoeging van Smart Robotics aan ons portfolio en kijken er naar uit om de organisatie te helpen haar positie verder te versterken en de commerciële uitrol te versnellen”.

Masatoshi Fukami, representatief directeur en uitvoerend vicepresident van SPARX Group als General Partner van het Mirai Creation Fund: “We zijn verheugd deel uit te maken van Smart Robotics, die met zijn cobot softwareplatform vooroploopt in de technologie. We kijken er naar uit om samen met het managementteam commercieel op te schalen”.