7 oktober 2022

Sendcloud benoemt Madelein Smit tot Chief Operating Officer

Sendcloud, het snelstgroeiende e-commerce verzendplatform in Europa, versterkt per 1 november 2022 zijn bestuur met de aanstelling van Madelein Smit als nieuwe COO. De benoeming volgt een jaar nadat het bedrijf in een Serie C-financieringsronde €150 miljoen binnenhaalde. De aanstelling zal Sendcloud ondersteunen in zijn volgende groeifase.

“We zijn erg blij dat we Madelein binnen ons team mogen verwelkomen. Madelein is een doorgewinterde executive die bekend staat om haar ondernemersmentaliteit”, zegt Rob van den Heuvel, CEO en Co-founder van Sendcloud. “Als groot voorstander van de kracht van technologie, past Madelein perfect bij onze missie om bedrijven te laten groeien met behulp van een optimaal verzendproces. Met haar ruime ervaring in scale-ups, zijn we ervan overtuigd dat Madelein de juiste persoon is om Sendcloud te ondersteunen verder op te schalen."

Voor haar start bij Sendcloud, was Madelein Chief Information Officer bij EVbox waar zij verantwoordelijk was voor IT, beveiliging en strategische projecten. Tijdens haar carrière heeft Madelein veel ervaring opgedaan met bedrijfstransformaties als CIO en COO bij zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde bedrijven in verschillende sectoren. Ze maakte onder meer deel uit van het senior leadership team dat Intertrust naar de beurs bracht.

“Na meer dan tien jaar in leidinggevende functies te hebben gewerkt, ben ik verheugd om Sendcloud te helpen zijn enorme groeikansen te benutten. Ik heb het altijd als een uitdaging gezien om het onmogelijke mogelijk te maken en ben erg onder de indruk van het getalenteerde Sendcloud team en zijn can-do mentaliteit”, zegt Madelein. “Sendcloud is een van Europa’s meest dynamische en snelstgroeiende bedrijven en is koploper op het gebied van verzenden. Ik ben enthousiast om het team te versterken om me te kunnen richten op het verder opschalen van Sendcloud en om het bedrijf en zijn mensen voor te bereiden op de volgende groeifase."

Naast Madelein breidt Sendcloud zijn managementteam uit met Julia Pilkes (VP of Demand Gen) en Diana McDermott Borsten (Global Head of Talent Success). De uitbreiding is in lijn met de groeiambities van het bedrijf en zijn star player mentaliteit, die erop gericht is een omgeving te vormen waarin talent kan groeien, leren en winnen.