Ga terug
Partner

13 mei 2021

SCHAVEMAKER: unieke oplossing op maat

In de rubriek bedrijf/ondernemer in beeld, bevraagt Brabant in Business verschillende ondernemers en bestuurders. Deze week een exclusief interview met SCHAVEMAKER.


1. Hoe is Schavemaker Logistics Solutions B.V. ontstaan?

Het begon met de vraag op welke manier wij klanten nog beter van dienst konden zijn, naast de reeds bestaande transport activiteiten.

Schavemaker is van oudsher een transportbedrijf. Dit is nog steeds de hoofdactiviteit van de firma, maar over de jaren heen is het bedrijf zich breder gaan oriënteren met uiteindelijk vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen, Slowakije en Bulgarije. Met in Polen bijvoorbeeld een eigen railterminal en een eigen treinverbinding tussen Wroclaw in Polen en Moerdijk. Daarnaast beschikt Schavemaker over een eigen kade met een zware kraan voor het laden en lossen van staal.

In het verlengde van deze activiteiten zagen wij de mogelijkheden om contract logistieke activiteiten aan te gaan bieden met de initiële focus op warehousing en cross docking. Om deze activiteiten duidelijk in de markt te kunnen zetten, is besloten om Schavemaker Logistics Solutions op te richten en op zoek te gaan naar een geschikte magazijnlocatie. Deze is gevonden in Moerdijk, waar we de koppeling kunnen maken met de railverbinding die er reeds is en de ontsluitingen naar Engeland.


2. Welke diensten verlenen jullie?

Eigenlijk logistieke activiteiten in de breedste zin van het woord. Naast op- en overslag bieden we transportoplossingen aan, value added services en management over de supply chain. Daarnaast bieden wij klanten van buiten de EU ondersteuning in het opzetten en uitvoeren van logistieke activiteiten door klanten te koppelen met fiscale partners voor eventuele vertegenwoordiging en de daarbij horende belastingadministratie. Of het aanbieden van indirecte vertegenwoordiging betreffende de douane aangelegenheden.


3. Wat maakt jullie zo uniek ten opzicht van andere bedrijven in de Logistieke branche?

Wij hebben als slogan “Challenge Us”. Dit betekent ook echt dat we uitgedaagd willen worden door de klant door hun logistieke uitdagingen, waarbij we vooral eerst luisteren en goed willen begrijpen wat de werkelijke vraag is, voordat we in oplossingen gaan denken.

Deze oplossingen zullen dan ook specifiek voor de klant uitgedacht worden en niet dat we de klant alleen een paar standaard oplossingen voor houden waar ze uit moeten kiezen. Dit betekent een verregaande flexibiliteit van de organisatie, de processen en de systemen, zonder de basis waarop wij gebouwd zijn los te laten.


4. Op welke moment kijkt Schavemaker Logistics Solutions B.V. met trots terug?

 Op de afgelopen 6 maanden in zijn geheel. In september begonnen met een idee, in december de sleutel van ons nieuwe magazijn in Moerdijk, het opbouwen van een nieuw team en de go live van de eerste klanten, tot het behalen van ISO 9001-2015 in april.


5. Zijn er belangrijke plannen voor in de toekomst dat jullie graag nog willen bereiken?

Er zijn concrete plannen om naast Moerdijk ook de diensten aan te bieden in Duitsland en Polen. Tevens is er naast Schavemaker Logistics Solutions een nieuw bedrijf opgericht, Inventa Logistics, die zich volledig gaat richten op de logistiek vanuit het Verre Oosten naar de EU.