Partner

25 augustus 2023

Sport

Samen in beweging tijdens Eindhovense Sportweek 2023

Eindhoven barst van sport- en beweegmogelijkheden! Tijdens de Eindhovense Sportweek zet gemeente Eindhoven, net als veel gemeenten in heel Nederland, het sport- en beweegaanbod bij deelnemende sportclubs en beweegaanbieders in de schijnwerpers. Van zaterdag 16 september t/m zondag 24 september kunnen alle Eindhovenaren kennismaken met verschillende sportactiviteiten. Het doel van de sportweek is om mensen te enthousiasmeren en stimuleren om te gaan en blijven sporten.

Met de start van het nieuwe sportseizoen in september, zetten sport- en beweegaanbieders hun deuren open. Alle inwoners kunnen tijdens de sportweek kennismaken met de deelnemende sportaanbieders en hun activiteiten zoals yoga, Flamenco dansen, American Football, krav maga en zumba. Deze en nog veel meer activiteiten zijn terug te vinden op het platform kiesjesportenkunst.nl. Hier kunnen inwoners zich ingeschrijven op sportaanbod voor kinderen, jongeren en 55-plussers. Vanaf 1 september wordt ook Kies Je Sport voor volwassenen gelanceerd op het platform. Veel activiteiten zijn gratis of wordt een kleine vergoeding gevraagd. Zo kunnen alle Eindhovenaren via het Kies Je Sport-platform kennismaken met zo veel sporten als zij zelf willen. 

Wethouder Maes van Lanschot (Sport) kijkt al uit naar de Eindhovense Sportweek: “Maar liefst negen dagen lang kun je kennismaken met sportaanbieders. Zij staan klaar staan om je te ontvangen. Misschien wil je een nieuwe activiteit uitproberen of een nieuwe start maken met een sport die je al kent. Tijdens het festival kun je meedoen met cardio en bodyweight challenge, muay thai, aikido, schaakdenkpuzzels, bowling challenge, pickleball, roei challenge, voetbal, padel, dans en turnen. Neem vooral ook iemand mee. Samen is het nog leuker. Voor iedereen is er wel een activiteit die aansluit bij je interesse en niveau. Doe mee.”

Eindhoven Sportweek Festival
Op zaterdag 8 september start de sportweek met een groot feest: het Eindhoven Sportweek Festival! Bezoekers zijn van harte welkom tussen 15.00 en 19.00 uur op het 18 septemberplein in Eindhoven. Hier kun je alles beleven, doen en horen over sport in Eindhoven. Zo kun je gratis meedoen met alle activiteiten en challenges. Ook sportambassadeur Annamarie Thomas is aanwezig met de schaatsplank-challenge. Daarnaast kunnen bezoekers ook informatie krijgen over welke mogelijkheden er zijn om te gaan sporten met een kleine beurs of wanneer je hulpmiddelen nodig hebt. De sportregisseurs staan klaar met gratis persoonlijk sportadvies. Voor de jongste kinderen staan er springkussens en zijn er verschillende foodstands. Meer informatie is te vinden op eindhovensesportweek.nl

Verbindende kracht van sport
De Eindhovense Sportweek is onderdeel van NOC*NSF Nationale Sportweek met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. In heel Nederland kunnen dorpen en steden deelnemen aan deze week en hun eigen sportieve activiteiten organiseren of programma samenstellen. Meer informatie: https://nocnsf.nl/nationale-sportweek