7 september 2022

Sport

Samen in beweging tijdens Eindhovense Sportweek 2022

Tijdens de Eindhovense Sportweek zet gemeente Eindhoven het sport- en beweegaanbod bij sportclubs en beweegaanbieders in de schijnwerpers. Van zaterdag 17 t/m zondag 25 september kunnen alle Eindhovenaren gratis kennismaken met verschillende sporten en activiteiten of bijvoorbeeld een proeftraining volgen. Het doel van de sportweek is om mensen te enthousiasmeren en te stimuleren om te bewegen. En hen te laten ervaren wat sport met ze doet.

Eindhoven Sport Festival
De Eindhovense Sportweek is het begin van een nieuw sportseizoen. De kick-off van de week heeft dan ook een feestelijk tintje. Op 17 september wordt namelijk afgetrapt met het Eindhoven Sport Festival. Bezoekers zijn van harte welkom tussen 10.00 en 15.00 uur in winkelcentrum WoensXL om sport te beleven. Zo kunnen zij gratis meedoen met zumba, de rolstoelexperience, stoepranden of de digitale familiespeurtocht. Ook is er informatie te vinden over onder meer fittesten, het Leef Fit programma, Uniek Sporten, Volwassenenfonds en Stichting Leergeld. De sportregisseurs van Eindhoven Sport staan bovendien klaar om gratis, individueel sportadvies te geven. Voor kinderen is er een springkussen en iedereen mag meedoen aan de 'jouw-vetste-sporttruc-challenge’. Dit onder begeleiding van topsporter Nasser El Jackson, bekend van freestyle football, panna knock-out en winnaar van WK Groundmoves. Bij diverse festivalkraampjes zijn tot slot prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door de winkeliersvereniging van WoensXL.

Welkom bij de Club
Een belangrijk onderdeel van de Eindhovense Sportweek, naast de kick-off, is Welkom bij de Club. Sportaanbieders in de stad zetten hun deuren voor jong en oud open. Zo kan iedereen gratis de sfeer ervaren, de sport uitproberen en ontdekken of een sportclub bij hen past. Een overzicht van alle deelnemers is te vinden op eindhovensesportweek.nl. Hier kunnen deelnemers zich ook vanaf 1 september inschrijven.

Wethouder Maes van Lanschot (Sport): “September is een uitstekende maand om te starten met een nieuwe sport. Het mooie van de sportweek is: dat je er niet meteen voor een jaar aan vastzit, maar eerst op je gemak iets kunt uitproberen. Neem vooral een vriend, buurvrouw of echtgenoot mee. Grote kans dat je enthousiast raakt van je nieuwe activiteit en je blij bent dat je deze kans hebt gepakt.”

Wethouder Maes van Lanschot brengt op 17 september een bezoek aan de kick-off van de Eindhovense Sportweek om samen met Eindhovenaren het sportseizoen feestelijk te beginnen