15 november 2023

Retail & MarketingLeisure & Cultuur

Roosendaalse Dag van de Ondernemer 2023 in één woord: magisch!

Gisteren, op de vooravond van de officiële Dag van de Ondernemer werd een buitengewone bijeenkomst gehouden in Schouwburg De Kring. Ondernemers uit diverse sectoren kwamen samen en werden geïnspireerd, gewaardeerd en met elkaar verbonden.

Het initiatief, georganiseerd door de gemeente Roosendaal, onderstreept het belang van ondernemers en de bijdrage ervan aan de lokale economie. Wethouder Sanneke Vermeulen verwelkomde een enthousiast publiek van ruim 300 ondernemers en benadrukte de innovatiekracht en creativiteit van de diverse Roosendaalse bedrijven.

“Tijdens mijn bezoeken aan verschillende ondernemers binnen onze gemeente heb ik een enorme diversiteit ontdekt die ons als Roosendalers trots mag maken. Jullie drive, vernieuwingsgeest en het gevarieerde aanbod spreken boekdelen over de magie die hier huist," aldus Vermeulen.

De avond stond in het teken van 'De Magie van Leisure', waarbij de impact van vrijetijdsbesteding op ondernemerschap centraal stond. Sprekers zoals, leisure expert Goof Lukken van Breda University en Frans Goenee, Inspiratiemanager van de Efteling, brachten inspirerende inzichten over dit onderwerp.

Roosendaalse ondernemers, Jan-Hein Sloesen (Schouwburg De Kring), Nicky Broos (Playdôme) en Maarten van Kempen (Otium Leisure Resort), namen deel aan een panelgesprek. Hier werden de veelzijdige aspecten van leisure en haar rol in ondernemerschap besproken.

Vermeulen deelde haar enthousiasme voor de avond en bevestigde de voortzetting van dit initiatief: "Deze avond staat in het teken om waardering naar alle Roosendaalse ondernemers uit te spreken, maar ook een uitnodiging om samen te werken en elkaar te versterken. Dit smaakt absoluut naar meer; de Dag van de Ondernemer zal volgend jaar zeker terugkeren!"

Tijdens het evenement kondigde Vermeulen tevens de introductie aan van een voucherregeling vanaf 1 januari 2024, gericht op kennis, groei en innovatie. Deze regeling beoogt ondernemers te ondersteunen en lokale arbeidsmarktinitiatieven te stimuleren.