30 januari 2020

Leisure & Cultuur

Rockopera The Wall in Theater De Blauwe Kei

Zaterdag 8 februari komt The Pink Floyd Sound naar De Blauwe Kei met de grootste Pink Floyd tribute ooit. De tributeband voert de rockopera The Wall integraal uit, inclusief de bouw van een levensgrote muur. The Wall is om 20.15 uur te zien in de Grote Zaal op CHV Noordkade.

Alle liedjes van het legendarische album komen op deze avond voorbij, waaronder Comfortably Numb, Hey You en natuurlijk Another Brick In The Wall. De voorstelling is inclusief vuurwerk, animaties, briljant gitaarwerk en indrukwekkende theatrale lichteffecten. Kortom, alles wat Pink Floyd zo geliefd maakt bij het grote publiek.

The Wall werd oorspronkelijk in 1979 uitgebracht door Pink Floyd. Met 30 miljoen exemplaren werd dit het bestverkochte dubbelalbum aller tijden. De rockopera vertelt het levensverhaal van het personage Pink, een rockmusicus die worstelt met het leven en zijn plek in de samenleving, verbeeld door een metaforische muur, die omver geworpen moet worden. The Wall stond ook in het teken van de scheiding tussen oost en west, toen Roger Waters in 1990, een jaar na de val van de Berlijnse muur, het epische stuk live bracht voor 350.000 mensen op de Potsdamer Platz.

Kaarten voor The Wall kosten € 29,50 (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Gerelateerd