Ga terug

2 april 2019

HRMOndernemer in beeld

Renewi versterkt Executive Committee met aanstelling HR Directeur

Internationaal waste-to-product bedrijf Renewi plc (LSE: RWI) heeft Helen Richardson benoemd tot HR Directeur, die met deze aanstelling ook de Executive Committee van het bedrijf gaat versterken.

Helen heeft een bewezen staat van dienst opgebouwd in internationale leidinggevende HR-functies. Ze heeft gewerkt in diverse sectoren waaronder FMCG, telecommunicatie, vastgoedontwikkeling en detailhandel. Gedurende haar carrière heeft Helen een schat aan ervaring opgedaan binnen alle aspecten van het HR-domein, zoals organisatiestructuur, culturele verandering en talentontwikkeling.

De afgelopen acht jaar was Helen werkzaam in diverse leidinggevende HR-functies bij Danone/Nutricia. In die periode heeft Helen een voortrekkersrol gespeeld bij de integratie van diverse ondernemingen en daarbij HR geprofessionaliseerd door de betrokkenheid van medewerkers te vergroten, Talent Management in het hart van de organisatie te verankeren en HR-diensten te verbeteren.

Helen voegt zich per 1 april 2019 bij Renewi en volgt daarmee interim HR Director Niko Veenstra op, die de functie sinds juni 2018 heeft bekleed.

Otto de Bont, CEO van Renewi: “Onze medewerkers staan aan de basis van ons succes en Helen zal zich met name richten op het ontwikkelen en doorvoeren van ons werknemersbeleid. Haar brede en diepgaande ervaring vormt een belangrijke bijdrage aan onze onderneming en ik ben dan ook zeer verheugd Helen bij Renewi te mogen verwelkomen.”

Voor meer informatie:

Helen Kemp                                        Renewi plc Hoofd Communicatie                             www.renewiplc.com + 44 190 865 07 34 Helen.Kemp@renewi.com

Over Renewi Renewi is een toonaangevend waste-to-product bedrijf dat elke dag opnieuw gebruikte materialen een nieuw leven geeft. We hebben meer dan 8000 werknemers, verdeeld over 200 vestigingen in Europa en Noord-Amerika. Dankzij ons uitgebreide operationele netwerk bevinden we ons altijd in de omgeving van onze klanten.

Voor Renewi is afval een denkwijze en een mogelijkheid. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring in combinatie met een uitgebreid aanbod aan diensten kunnen we duurzame, praktische recyclingoplossingen bieden. We gebruiken innovatie en de nieuwste technologieën om afval om te zetten in bruikbare materialen zoals papier, metaal, plastic, glas, hout, bouwmaterialen, compost en energie.

Met andere woorden: we zetten het afval van vandaag om in de grondstoffen van morgen.

Het resultaat van ons werk is minder afval en vervuiling, slimmer gebruik van schaarse grondstoffen en een lagere CO2-uitstoot. Dat betekent dat we bijdragen aan een schonere, circulaire wereld waarin we oprecht kunnen zeggen: “Afval bestaat niet”.

Renewi is in 2017 ontstaan uit de fusie van Shanks Group plc met Van Gansewinkel Groep BV en is genoteerd aan de London Stock Exchange. Bezoek onze website voor meer informatie:www.renewiplc.com. Afbeeldingen zijn verkrijgbaar op www.renewiplc.com/imagelibrary.

Gerelateerd