29 januari 2024

Lifestyle

René Savelberg – over McDonald’s en Groeikracht

René Savelberg wordt vaak gezien als een van de vernieuwende managementdenkers van dit moment. Zijn verhaal begint met opleidingen in Nederland en de USA, gevolgd door een opmerkelijke carrière bij McDonald's, serieondernemer en veelgevraagde ‘business accelerator’. Met zijn focus op groeiversnelling en innovatie maakt hij impact op bedrijven over de hele wereld.

Na zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool in Maastricht en het behalen van een Masters Degree in Hotel & Foodservice Management in Miami, startte René in 1984 zijn carrière bij McDonald's. Na verschillende functies te hebben bekleed nam René in 1994 het stokje over van oprichter Jan Sybesma als Algemeen Directeur van McDonald’s Nederland waarna het aantal vestigingen groeit naar 200 met in totaal 16.000 medewerkers. Tijdens zijn 14-jarige carrière introduceerde René diverse baanbrekende concepten en was hij betrokken bij de introductie van de eerste McDrive. Ook lanceerde hij een aantal nieuwe producten, waaronder het McDonald’s ontbijt en de populaire McKroket. De groei van McDonald’s in Nederland leidde tot wereldwijde erkenning, waar zelfs een ontmoeting met de legendarische Warren Buffet uit volgde.

In 2000 besloot René voor een nieuwe, internationale stap te gaan; hij verhuisde met zijn familie naar Spanje, waar hij 7 jaar woonde, en naar Chicago, waar ze 5 jaar hebben gewoond. In die tijd werd René volop als serieondernemer actief en richtte 10 verschillende bedrijven op. Leuk weetje: René en familie waren de eersten die gevolgd zijn in (de voorloper van) het populaire televisieprogramma 'Ik Vertrek', in 2001 door de TROS uitgezonden.

Vanaf 2010 zet René zijn uitgebreide ervaring ook in om bedrijven en businessleiders te helpen met ‘groeiversnelling’, om snel naar het volgende niveau te groeien. Hij heeft zijn uitgebreide ervaringen en inzichten hierover beschreven in zijn managementboek 'Het Geheim van Groeikracht', dat in 2023 ook in het Engels vertaald is en nu wereldwijd wordt verkocht als 'The Secret of BIG' en geeft hier keynotes en inspiratiesessies over.

Als coach en ondernemer zit René ook in diverse Adviesraden en bekleedt hij functies bij maatschappelijke organisaties als de Biltema Foundation in Zweden en de Kids House Foundation in Vietnam.

Waarom Groeikracht?

Groeien en ontwikkelen gaat in de kern over sterk leiderschap en een heldere focus. Over de basics goed uitvoeren, slim werken en alle stakeholders mee op reis nemen. Maar versnellen en volhouden van groei is lastig, dat lukt lang niet iedereen.

Want wanneer moet je innoveren en meeveranderen? Waarom kunnen grote ondernemingen als McDonald’s wel succesvol blijven groeien terwijl veel anderen onderuitgaan? Hoe komen ze aan hun ‘Groeikracht’.

René wordt regelmatig gevraagd zijn verhaal daarover te vertellen en als enthousiaste spreker weet hij zijn publiek hierover van begin tot eind te boeien. Hij neemt zijn publiek mee op ontdekkingsreis naar ‘Het Geheim van Groeikracht’ – met praktische wetenswaardigheden, nieuwe inzichten, anekdotes en uiteraard veel persoonlijke interactie. En dat slaat aan, getuige de meer dan 200 reviews die daarover inmiddels op Linkedin zijn geschreven.

Daarnaast gaat René vaak met bedrijven en hun managementteams aan de slag. Heel concreet, om ze te helpen hun groei en slagkracht te optimaliseren, om ‘High Performers’ te worden. Geen ingewikkelde theorieën maar een stapsgewijze aanpak waarin een vijftal groeimodules en een aantal bootcamps de hoofdrol spelen.

Meer Weten? Op https://www.linkedin.com/in/rsavelberg/ en www.nationaalgroeiplan.nl vind je meer info. René is te bereiken via rsavelberg@mcsense.nl of +31 6 199 787 04