Partner

27 oktober 2020

Retail & MarketingTech, Ict & Smart

PROFESSIONELE KOPERSBEGELEIDING ÉN EEN VOLLEDIG INGERICHTE WONING

HOUSING HEROES INTRODUCEERT NIEUW CONCEPT VOOR KOOPWONINGEN

Sinds een half jaar is het unieke concept commercieel op de markt en inmiddels telt de orderportefeuille al zo’n 150 woningen om te personaliseren. “Er blijkt inderdaad een grote behoefte te bestaan aan professionele kopersbegeleiding,” opent Bas Boom, founder van Housing Heroes. “Bij woonconsumenten, maar zeker ook bij bouwers en ontwikkelaars. Wij helpen ontwikkelaars hun projecten aantrekkelijker in de markt te zetten en halen een boel frustratie weg bij de bouwer. En we bieden de koper een huis dat meteen aanvoelt als een thuis.”

Housing Heroes

Bouwers en ontwikkelaars bieden de woonconsument zoveel mogelijk vrijheid om hun nieuwe woning naar eigen voorkeur in te delen en in te richten. Maar daar ligt in principe niet hun focus, noch hun voorkeur. Dat hoeft ook niet; Housing Heroes neemt het hele traject van kopersbegeleiding van hen over. Met advies, interieurontwerp, keuzebegeleiding. Én met uitvoering! “De woonconsument van vandaag is veeleisend,” stelt Bas. “De nieuwe generatie is druk bezig met carrière en koestert haar vrije tijd. Zij eet, drinkt, kijkt, luistert, beweegt ‘on demand’. Ook de afwerking van een nieuwe woning laat zij graag over aan professionals. Maar dan wel heel persoonlijk en exact op maat.”

Meer ‘lucht’ voor de bouwer

Housing Heroes neemt de volledige kopersbegeleiding van bouwers en ontwikkelaars over. “Daarmee halen we veel frustratie weg bij de bouwer,” vervolgt Bas. “Operational excellence veronderstelt een proces dat zo voorspelbaar mogelijk verloopt. Individuele eisen en wensen van kopers verstoren dat proces. Wij nemen dat de bouwer uit handen en kunnen ook het hele afbouwstuk verzorgen. Dat geeft de bouwer ‘lucht’ om zich helemaal te richten op het bouwproces. Meer nog, hij levert de woning casco op en kan dan snel door naar het volgende project. Wij maken de woning na oplevering woonklaar, precies zoals de koper dat wil.”

Toegevoegde waarde ontwikkelaar

Ook voor de ontwikkelaar is de propositie interessant. De service van Housing Heroes biedt meer onderscheidend vermogen en maakt het project aantrekkelijker voor de consument. Een nieuwe woning inclusief gratis interieurontwerp en een soepele, perfect geplande afwerking en inrichting, verkoopt nu eenmaal beter en sneller en verhoogt de klanttevredenheid.

Private shopping bij retailpartners

“Veel grote ontwikkelende bouwers richten showrooms of experience centers in om kopers in hun keuzeproces bij te staan,” gaat Bas verder. “Mooi, die klantgerichtheid, maar ook kostbaar! Onnodig ook, want er zijn al genoeg showrooms met keukens, sanitair, meubels, vloeren, enzovoort. Kopers krijgen van ons een gratis interieurontwerp dat ze samen met een gediplomeerd interieurstilist uitwerken. Daarnaast werken we samen met een aantal grote, landelijke retailpartners, die kopers uitnodigen voor een private shopping moment. Daar kunnen ze alles wat onze interieurstylisten hebben meegenomen in het interieurontwerp, bekijken, ervaren en als ze willen ook kopen. Wij hebben een groot marktonderzoek laten uitvoeren onder recente kopers van nieuwbouwwoningen. Veel mensen kopen na de oplevering van hun woning nieuw meubilair, gordijnen enzovoort. Wij zorgen er middels ons one-stop-shop concept voor dat alles integraal op elkaar is afgestemd. Én dat de nieuwe spullen er straks ook op tijd zijn. Scheelt een boel tijd en stress.”

Betrouwbare afbouwers

Eveneens een stressfactor voor iemand die een nieuwe woning koopt, is het vinden van professionele afbouwers. “Zie in deze tijd maar eens een stukadoor, schilder, tegelzetter of timmerman te vinden die tijd heeft en die betrouwbaar is. Housing Heroes heeft een partnership met Habovo, in de breedste zin het grootste afbouwbedrijf van Nederland. Daarmee verzekeren we de koper van capaciteit én kwaliteit. En van scherpe prijzen, door onze projectmatige, grootschalige aanpak.”

Gerelateerd