Ga terug

10 maart 2020

Leisure & Cultuur

Prachtige, gevoelige Girl is geen traditioneel transgenderdrama

Op maandag 16 maart is de indrukwekkende film Girl te zien in De Blauwe Kei. De debuutfilm van regisseur Lukas Dhont over een transgenderballerina is om 20.15 uur te zien in de Grote Zaal.

Girl is een prachtig, gevoelig drama over het 15-jarige transgender meisje Lara (indrukwekkend gespeeld door Victor Polster) die alles, maar dan ook echt alles over heeft voor een carrière als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen en de danswereld is hard. Samen met haar vader en jonge broertje probeert ze de wereld te trotseren. Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl vier prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking, de internationale pers beloonde Girl met de Prix Fipresci en de film won ook nog eens de Queer Palm.

“Girl is een film om verliefd op te worden. De regie van Dhont is meesterlijk. Victor Polster zet op voortreffelijke wijze het leven neer van een puber die worstelt. “Ik wil geen voorbeeld zijn. Ik wil een meisje zijn”, klaagt Lara tegen haar kinderpsycholoog” (Filmkrant). “Lukas Dhont’s Girl is geen traditioneel transgenderdrama, maar toont het herkenbare gevoel dat je lichaam niet als het jouwe voelt” (Volkskrant).

Kaarten voor Girl kosten € 9 (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Gerelateerd