Partner

26 januari 2021

Sport

Pieter van den Hoogenband wint Oeuvre Award tijdens Eindhoven SportAwards Sportcafé editie

Tijdens de Eindhoven SportAwards zijn op maandagavond 25 januari traditiegetrouw awards uitgereikt aan sporttoppers in Eindhoven. Anders dan voorgaande jaren was de show dit jaar in sportcafé setting, vanwege corona. Het werd opgenomen in het Jan Louwers Stadion, thuisbasis van FC Eindhoven. Bijzonder aan deze editie is, dat er een Oeuvre Award werd uitgereikt. Pieter van den Hoogenband ging met deze mooie prijs naar huis. Ook voetbaltalent Joëlle Smits (PSV en Oranje Leeuwinnen) en vrijwilliger Irma van der Made (PSV Schoonspringen) sleepten prijzen in de wacht. Zij wonnen achtereenvolgens de Talent Award en de Vrijwilliger Award. De presentatie van de avond was in handen van Maddy Janssen en Toine van Peperstraten. Naast de uitreiking van de awards was er een levendige tafeldiscussie en werden de Beste Sportinitiatieven van Eindhoven gekozen. De Sportpenningen voor alle kampioenen van 2020 worden op een later moment persoonlijk overhandigd.

Vanwege corona was het niet mogelijk om de Eindhoven SportAwards dit jaar in galastijl te doen met een zaal vol sportkampioenen en -verenigingen. Toch wilden wij als gemeente Eindhoven toppers uit de sport in het zonnetje zetten. Tegelijkertijd wilden we niet voorbijgaan aan de impact die de gebeurtenissen van afgelopen jaar op de sport en de sporters heeft gehad. Daarom is er gekozen voor een sportcafé setting. Tafelgasten Stijn Steenbakkers (wethouder Sport), Pieter van den Hoogenband (chef de mission Olympische Spelen 2020/2021), Chrissie Schoonhoven (Eindhovense Sportraad), Robert van der Horst (hockeykampioen), Tiny Sanders (voorzitter vakjury) en Andrey Grekhov (artistiek leider Urban Dansdagen) gingen met elkaar in gesprek. Dit zorgde voor een interessante discussie over onder andere sport in coronatijd en de toekomst van sport.

Naast de awards worden tijdens de Eindhoven SportAwards ook altijd de sportpenningen uitgereikt aan de Eindhovense sportkampioenen. Bovendien wordt de Sportvereniging van het Jaar gekozen. Deze groepen zijn ook dit jaar niet vergeten. De sportkampioenen werden op tv in het zonnetje gezet en krijgen hun penning op een later moment persoonlijk uitgereikt.

Sportverenigingen deden massaal mee aan de verkiezing van het Beste Sportinitiatief van Eindhoven. Bijna twintig ideeën werden ingestuurd. Hieruit koos de jury de winnaars. Wijksportclub Woensel-West werd eerste. Zij ontvingen een cheque van € 1500,-. Parkinson2Beat werd tweede en won € 1000,-. Ook waren er aanmoedigingsprijzen voor de Karpendonkse Plas parkrun (eerste plaats, € 1500,-) en Dansschool Step by Step (tweede plaats € 1000,-). Naast een cheque wonnen zij de ondersteuning van de sportregisseurs van Eindhoven Sport om hun initiatief nog verder uit te werken.