3 april 2024

Food (agri)Lifestyle

Parels van het Zuiden Grand Café De Lichttoren

Levendig, historisch, stijlvol, toegankelijk.

Naast het bieden van een gezellige eet- en drinkgelegenheid, is De Lichttoren ook ideaal voor zakelijke doeleinden. Met een grote capaciteit en een centrale ligging naast Eindhoven CS en parkeergarages, is het grand café een aantrekkelijke locatie voor zakelijke bijeenkomsten, flexwerken en evenementen. Er is zelfs een besloten ruimte beschikbaar voor vergaderingen, presentaties en workshops.

Klik hier voor meer informatie over de zakelijke mogelijkheden bij De Lichttoren.

Of je nu komt voor de sfeer, de culinaire ervaring, zakelijke bijeenkomsten of gewoon om te ontspannen, De Lichttoren streeft ernaar om een veelzijdige en gastvrije plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt.

Is De Lichttoren al een begrip in Eindhoven?

Het bouwwerk genaamd ‘De Lichttoren’ fungeert als een icoon voor de stad Eindhoven en is het voornaamste symbool van de stad. Tevens vervult het een centrale rol tijdens belangrijke evenementen zoals GLOW en Jaarwisseling 23-24. Velen uit Eindhoven voelen een emotionele connectie met deze locatie, mogelijk vanwege familieleden die er tijdens het Philips-tijdperk hebben gewerkt. Het is bijzonder om als lokale ondernemers een vestiging te hebben op een plek die zo cruciaal is voor de stad.

Waar waan je jezelf in als je binnentreedt in de Lichttoren?

Bij binnenkomst in De Lichttoren word je omhuld door de charme van het verleden, waar historische elementen zoals Philipslampen, hoge raampartijen en een houten vloer een tijdloze sfeer creëren. Het Grand Café neemt je op speelse wijze mee terug in de tijd met oude foto’s aan de wanden en een verzameling vintage Philips radio’s. De ruimte straalt warmte uit, verrijkt met planten en sfeervol meubilair, waardoor het een uitnodigende plek wordt om te genieten van de unieke combinatie van geschiedenis en hedendaagse gastvrijheid.

Hoe zorg je ervoor dat de sfeer en service naadloos aansluiten op de culinaire ervaring die jullie bieden?

Onze gastvrijheid is gebaseerd op warmte, persoonlijke aandacht en professionaliteit. Door tijd te nemen voor een gesprek met de gast, kunnen wij inspelen op hun wensen en waardevolle feedback ontvangen, wat essentieel is voor een horecazaak in de opstartfase. We werken met een ervaren en professioneel keukenteam en streven vanzelfsprekend naar uitmuntende kwaliteit op alle vlakken.

Hoe omschrijf je het type gast van de Lichttoren?

De gasten van De Lichttoren zijn buitengewoon divers en omvatten een breed spectrum aan individuen en groepen. Deze inclusieve atmosfeer trekt zowel lokale bewoners als toeristen aan en verwelkomt bedrijven en gezinnen met jonge kinderen. De variatie aan bezoekers strekt zich uit tot het winkelend publiek en expats, waardoor De Lichttoren een levende ontmoetingsplek wordt voor mensen met verschillende achtergronden en interesses. De veelzijdigheid van het aanbod in De Lichttoren zorgt ervoor dat er voor iedereen iets te vinden is, waardoor de locatie een aantrekkelijke bestemming wordt voor een breed publiek.

Welke keuken biedt De Lichttoren aan?

Wij serveren een gevarieerde, internationale keuken met nadruk op lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Onze menukaart is divers en toegankelijk, met smakelijke opties zoals tonijntartaar, malse biefstuk en heerlijke burgers. Daarnaast hebben we ook veganistische en vegetarische gerechten en hebben we zelfs een speciaal kindermenu.

Als jullie zelf gaan eten bij De Lichttoren, welk gerecht kies je dan en waarom?

Op de lunchkaart is de croque monsieur de absolute favoriet! Een guilty pleasure met gesmolten kaas, ham en huisgemaakte bechamel. Tijdens het diner geven we vaak de voorkeur aan de malse flat iron steak, die op de Kopa Charcoal Grill wordt bereid voor een intense smaakbeleving. We kunnen ook nauwelijks wachten om onze gloednieuwe pizzaoven in gebruik te nemen, waar de heerlijkste versgebakken flatbreads uit zullen komen. 

De Lichttoren: Historische Grandeur vs. toegankelijkheid"

Koks
De keuken staat onder leiding van Jordan Lucas, tevens één van de mede-eigenaren van Grand Café De Lichttoren en van The Roast Club in Eindhoven.

Couverts
300 couverts

Prijsklasse
Gemiddelde prijsklasse

Parkeermogelijkheden
De Lichttoren is gevestigd in hartje centrum en omringd door parkeergarages zoals Q-park Mathildelaan & Q-park Witte Dame - 1 min. loopafstand

Openingstijden
Grand Café De Lichttoren is zeven dagen in de week geopend.