25 maart 2022

Osje van Verdienste voor de heer Jan van Leest

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans reikt op donderdag 24 maart 2022 een Osje van Verdienste uit aan de heer Jan van Leest. Hij ontvangt deze onderscheiding bij zijn afscheid van de dorpsraad in Berghem. De dorpsraadvergadering begint om 19.30 uur waarna de uitreiking om 20.00 uur plaatsvindt in de Berchplaets, Sportstraat 3 in Berghem.

Bijzondere inzet

De heer Jan van Leest is in Berghem geen onbekende. Hij kent veel mensen maar ook veel mensen kennen hem. Als voorzitter en lid van de dorpsraad was hij betrokken bij heel veel zaken. Maar ook buiten de dorpsraad om heeft hij zich op meerdere terreinen ingezet. Zo was hij onder andere betrokken bij de organisatie van Koningsdag, dodenherdenking, de bouw van de nieuwe Berchplaets, verkeersprojecten op school, realisatie van de Piekenhoef, bemande de stand van ‘Berghem Bruist’, verzorgt en beheert de uitleen van duo fietsen, is lid van het Repaircafé, betrokken bij het centrumplan en nog veel meer andere activiteiten.

Osje als blijk van waardering

Het Osje van Verdienste is één van de officiële onderscheidingen van de gemeente Oss om de inzet van personen voor de Osse gemeenschap te waarderen.

Kijk voor meer informatie op www.oss.nl