28 september 2023

Leisure & Cultuur

Openbare repetitie Philzuid

Op woensdag 4 oktober houdt Philzuid, het professionele symfonieorkest van het Zuiden, ‘open huis’ en kun je van 10.00 – 13.00 uur in Muziekgebouw Eindhoven de openbare orkestrepetitie bijwonen.

Het orkest repeteert het concertprogramma ‘Genieten met al je zintuigen’ met o.a. BeethovenOuverture Leonore, de 1e Symfonie van Brahms en de Burlesque voor piano en orkest van Strauss. Welke werken gerepeteerd worden is nog niet bekend, maar laat je vooral verrassen! Je krijgt een kijkje in de keuken van ons orkest en onze eigen chef-dirigent Duncan Ward neemt je mee in het repetitieproces. Hij draagt een headset zodat je goed kunt horen hoe hij repeteert en wat hij tegen onze musici zegt. Dus als je altijd al hebt willen weten hoe dit repetitieproces verloopt, reserveer dan meteen kaarten!

Kaarten reserveren
De repetitie is gratis, maar je moet wel kaarten reserveren. Dit kan online via de website www.philzuid.nl. Bij de kaartcontrole moet je de tickets laten zien om toegang te krijgen tot de zaal.

TIP: Reserveer je plaatsen achter of opzij van het podium. Je volgt de repetitie dan het beste.

Paar kleine verzoekjes
We verzoeken je op tijd aanwezig te zijn zodat de dirigent en orkest zo min mogelijk gestoord worden. Laatkomers krijgen daarom pas na de pauze toegang tot de zaal. De koffiebars zijn geopend voor de repetitie en in de pauze, maar na de repetitie zijn deze gesloten. Consumpties zijn voor eigen rekening van de bezoekers.

Concert bezoeken na de repetitie: actie 2 voor 1
Hoe interessant is het om na het bijwonen van de repetitie het eindresultaat te gaan beluisteren bij het concert op vrijdag 6 oktober in Muziekgebouw Eindhoven. Wil je het concert bezoeken kan je gebruik maken van een speciale actie 2 voor 1. Je koopt twee kaarten maar betaalt er een. Voor deze actie heb je wel een actiecode nodig. Log in op onze website, ga naar het concert van 6 oktober en vul bij de actiecode ‘zintuigen’ in. Vergeet niet om de code te activeren, de korting wordt automatisch verrekend.

Heel veel plezier bij zowel de repetitie als het concert!

Heb je nog vragen over deze uitnodiging dan kun je contact opnemen met Anita Goedhart anita.goedhart@philzuid.nl