19 maart 2024

Leisure & CultuurLifestyle

Openbare kunstroute Jan Cunen blijft slapen op zondag 7 april in de Ruwaard

Logeerpartij waar kunst en ontmoeting centraal staan
 

Het succesvolle recept is inmiddels bekend: Jan Cunen blijft slapen brengt unieke kunstwerken uit de Osse stadscollectie tijdelijk terug naar de stad. Om te ervaren dat de collectie van ons allemaal is, gaan tien échte kunstwerken een heel weekend logeren bij Ossenaren. Dit jaar vindt alweer de derde editie van dit evenement plaats in de Osse wijk de Ruwaard. Nadat alle kunstwerken op vrijdag 5 april door experts zijn geïnstalleerd mag elke ‘gastouder’ tot zondagochtend zélf genieten van het kunstwerk in de eigen huiskamer. Elk kunstwerk is zorgvuldig uitgekozen door de conservator, na persoonlijke voorgesprekken met de bewoners, wat altijd verrassende of soms spannende keuzes oplevert.

Op zondag 7 april is er een kleine, gezellig kunstroute en kun je de kunstwerken komen bekijken achter de voordeuren in de Ruwaard. Het is van 13.00 uur tot en met 17.00 uur en iedereen is welkom! De route is makkelijk te lopen en bij elk adres kun je naast kunst kijken ook even genieten van een lekker bakje koffie of thee met iets lekkers. Deze dag staat kijken naar kunst maar vooral ook elkaar ontmoeten centraal. De routekaart is op zondagochtend 7 april te vinden op onze website en alle social mediakanalen. Je kunt ook een échte routekaart halen bij het startpunt van de kunstroute: wijkhuis De Haard. Toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. 

De openbare kunstroute Jan Cunen blijft slapen vindt plaats van 13.00 tot en met 17.00 uur in de Osse wijk de Ruwaard op zondag 7 april. Startpunt is wijkhuis De Haard en toegang is gratis.

Jan Cunen blijft slapen is een uniek, innovatief en verbindend stadsproject, geïnspireerd op het succesvolle project Musée comme chez vous van Museum Elsene in Brussel. Het wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Mondriaan Fonds en het VriendenLoterij Fonds 

Fotorechten behoren tot: @Jomatico