Partner

17 februari 2021

Innovatie & Duurzaamheid

Op st(r)oom! De lancering van de next mobile power supply

Brover is een bekende speler op het gebied van bedrijfswageninrichtingen. Hun oplossingen zijn duurzaam, veilig, efficiënt, kostenbesparend en in hun dienstverlening staat ontzorgen bovenaan. Een mooie
lijst waaraan innovatie toegevoegd kan worden. Want creativiteit en vernieuwing zit de Brovernaren in het DNA. En dat legt hun geen windeieren want ze zijn al ruim 25 jaar succesvol. Ivo Dekkers is commercieel directeur Brover: “Ons geheim? De klant staat bij alles wat wij doen centraal. Als we geen antwoord hebben op een vraag, gaan we net zolang door totdat we een oplossing kunnen implementeren. Speciaal daarvoor hebben we een eigen R&D afdeling gestart. De producten die wij ontwikkelen zijn echt uniek.”

Brover begon als zelfstandig bedrijf in Geldrop en heeft in de loop der jaren de nodige uitbreidingen gerealiseerd met bijvoorbeeld een prachtig Experience Center. Hier staat 2.500 m² in het teken van bedrijfswageninrichtingen. Gasten zijn welkom om mobiliteitsoplossingen te bewonderen. Van daktransport tot laad- en lossystemen, van voertuigbescherming en accessoires tot elektra. In Nuenen opende Brover onlangs een montagehal waar ruimte is om aan zestig voertuigen te werken. Op de vierde locatie worden producten ontwikkeld voor de automotive zoals de revolutionaire mobile power supply Zeliox. Aanvankelijk opereerde Brover vooral regionaal maar inmiddels zijn ze doorgegroeid naar een landelijke dekking waar ze mkb’ers, zzp’ers, fleetowners en autodealers bedienen. Ivo: “Doordat we alles in eigen huis hebben, zijn de lijnen kort, schakelen we snel en kunnen we de doorlooptijd garanderen. Zo houden we de regie.”  

Toekomstbestendig

Als we aan klanten vragen waarom ze voor ons kiezen, zeggen ze vaak dat wij klaar zijn voor de toekomst”, legt Ivo uit. “Veel bedrijven zijn bezig met het verduurzamen van hun wagenpark en stappen over op elektrische bedrijfswagens. Ze vragen ons om mee te denken over oplaadmogelijkheden bijvoorbeeld. Hoveniers en boswerkers moeten in het bos met elektrische zagen, snoeischaren en maaigereedschap kunnen blijven werken. Dan zou je heel veel accu’s nodig hebben. Vroeger werden luidruchtige aggergraten gebruikt of ze lieten de dieselmotor lopen. Dat kan en mag niet meer en daarom hebben wij de Zeliox ontwikkeld. Dit is een mobiele, lichtgewicht stroomvoorziening die gevoed wordt tijdens het rijden, door zonnepanelen of het lichtnet. Het is de schone vervanger van een aggregaat. De Zeliox heeft geen uitstoot van schadelijke stoffen en maakt nul lawaai. Mensen kunnen op locatie gewoon blijven werken. Ze kunnen koffiezetten, schuren, zagen, werken op hun laptop, boren, zwaailichten aanzetten en zelfs lassen. De Zeliox zorgt dat er altijd stroom is die overal inzetbaar is. En ja, we zijn er best trots op. Het principe van all-in-one en plug-and-play komt helemaal uit onze koker. Inmiddels zijn er drie modellen: de Zeliox Compact, Zeliox Custom en de krachtpatser Zeliox Plus met een piekvermogen van 6000 Watt.”

'Brover ontwikkelde de Zeliox. Een mobiele, lichtgewicht stroomvoorziening voor bedrijfswagens. Het is de schone vervanger van een aggregaat. De Zeliox heeft geen uitstoot van schadelijke stoffen en maakt nul lawaai. Mensen kunnen op locatie gewoon blijven werken'

De ideeënbus bij Brover is nooit leeg”, constateert Ivo: ”We blijven voortdurend nadenken en ontwikkelen. Zo gaan we het duurzaam gebruik van materialen voor de inrichting van bussen verder doorzetten. Wat kan lichter? Compacter? Welke grondstoffen kunnen we hergebruiken. Duurzaamheid leeft bij ons zeker. Denk in dit verband bijvoorbeeld aan het dichtslibben van binnensteden en de bijbehorende last-mile problematiek. Er zijn slimme en schone mobiliteitsoplossing nodig om de stad te kunnen blijven bereiken. Dan kan een mobiele powerbank die je de hele dag kunt gebruiken heel handig zijn. Bijvoorbeeld om iets te repareren, cv-ketels te  controleren of tv opnames te maken. We rusten er elektrische vrachtbrommers en Birò’s mee uit. Deze Italiaanse tweezitters, zie je steeds vaker in de binnenstad. Er is gewoon veel behoefte aan betrouwbare stand-alone electriciteisbronnen. In een wereld waarin mobiliteit een groot goed is zal die vraag alleen maar groter worden.”