Partner

28 januari 2021

Sport

OOK IN 2021 GAAN WE VOOR EEN STERKER BRABANT DOOR SPORT!

Brabant is een provincie waar hard gewerkt en geïnnoveerd wordt, een provincie die investeert in een top woon- en leefklimaat. Sport is daarvoor onmisbaar. Zeker nu corona heeft aangetoond hoe belangrijk sport en bewegen is. BrabantSport maakt zich daarom hard voor het allerbeste sportklimaat van Nederland. Directeur Michel Reinders: “Dat levert gezondere mensen op en laat ook nog eens zien dat we een innovatief volk zijn.”

BrabantSport bereikt doelen die vóór het bestaan van BrabantSport onbereikbaar leken doordat de programma’s Evenementen, Innovatie, Talentontwikkeling en Uniek Sporten samengebracht zijn. Dat gebeurt op initiatief van de provincie Noord-Brabant met steun van overheden, kennisinstellingen, sportbonden én van het Brabants bedrijfsleven. Ook Brabantse topsporters, verenigd in Team BrabantSport zetten zich in voor onze regio. Want, samen erkennen we het belang van sport én samen investeren we in sport.

Maak kennis met BrabantSport

BrabantSport telt een tweekoppige directie. Naast Michel Reinders is Nienke Nijenhuis sinds juni 2020 mede-directielid bij BrabantSport. Nienke is verantwoordelijk voor Topsport & Talent en Innovatie. De voormalig profgolfster komt oorspronkelijk niet uit Brabant maar woont er al wel een hele tijd. Daarnaast heeft zij altijd in de sport gewerkt. Die combinatie past dus perfect.

Als geen ander snapt zij dat het bij BrabantSport gaat om bruggen bouwen. Je zult haar steeds vaker tegenkomen als gezicht van BrabantSport in het Brabantse netwerk.

Kennismaken met Nienke of Michel?
Neem dan contact met ons op via onze website www.brabantsport.nl of via LinkedIn. We kijken samen met het Brabantse bedrijfs- en bestuursleven graag hoe we Brabant ook in 2021 nog sterker kunnen maken door sport.

De kracht van sport; sprekende voorbeelden

’s-Hertogenbosch was in 2019 twee weken lang het middelpunt van het WK (Para) Handboogschieten, het grootste Nederlandse sportevenement van dat jaar in Nederland. Voor het eerst waren het reguliere WK en het Para WK gebundeld in één evenement. De opbrengst: blije sportliefhebbers, enthousiast publiek, aandacht voor ouderen en minder bedeelde gezinnen via diverse side-events én een internationale uitstraling. Kortom, naast het sportief rendement, werd er ook op economisch vlak en sociaal-maatschappelijk winst behaald.

Het WK stond daarmee symbool voor alles waar BrabantSport voor staat: sportieve daden, zelf in beweging komen en (maatschappelijke) spin-off. “Sport is niet alleen leuk om naar te kijken, maar stimuleert ook mensen om zelf te gaan sporten”, zegt Michel Reinders, directeur BrabantSport. “Via sport ontmoeten mensen elkaar en leren elkaar beter kennen. Met een groot evenement zoals het WK Handboogschieten trek je bovendien op alle fronten de aandacht.”

In 2020 zagen we dat juist in deze tijd met alle corona perikelen sport een nog belangrijkere rol heeft gespeeld en speelt voor onze mentale weerbaarheid én vitaliteit. Ook afgelopen jaar inspireerden we met sport en maakten we Brabant sterker door middel van sport. Zo ging de BrabantSport zorgtour langs 10+ zorginstellingen, ziekenhuizen en woningcorporaties en brachten we daar mensen in beweging. Daarnaast sprongen onze sportpsychologen in de bres voor het Brabantse ziekenhuispersoneel. Zij gaven artsen mentale ondersteuning tijdens de coronacrisis. Vele evenementen werden helaas afgelast. Zo was er afgelopen jaar vanwege corona geen Vuelta-start in Nederland; wel organiseerden we ¡Vamos Brabant! – een digitaal wielerspektakel met Lars Boom dat 823.929 contactmomenten (internationaal) en 4000+ deelnemers wereldwijd opleverde.

Vooruitkijkend: In 2021 staan onder andere het WK Dammen, de Billie Jean King Cup (tennis) en de FIH Hockey Pro League op het programma. Met deze evenementen kunnen onze talenten en topsporters schitteren op grote wedstrijden in hun eigen provincie én geniet de Brabander van topsport in de eigen achtertuin. Dit draagt bij aan de (inter)nationale profilering: de uitstraling van de Brabantse identiteit naar de wereld. We kijken daarom nu al uit naar de zomer; hopelijk kleurt de zomer van 2021 goud met de Spelen in Tokyo, dé stip op de horizon voor onze Brabantse helden.

#BRABANTSTERKERDOORSPORT

Nienke Nijenhuis, directeur Topsport & Innovatie BrabantSport