Partner

Ontspanning zoeken in de corona-tijd

Ontspannen tussen de drukke werkdagen is niet makkelijk. Zeker in de corona tijdperk waarin we ons nu in bevinden. We werken vanuit kantoor of zoveel mogelijk thuis. Stress is een grote factoor. We nemen het overal naar toe. Ook als we vanuit thuis werken. Daarom geeft Brabant Business Media een artikel met hoe u thuis kan ontspannen in de corona-tijd.


1. Schrijven
Piekeren of gedachten die nergens kwijt kunnen? Schrijf het op! Ik heb van een kennis de wijze raad gekregen dat dit de manier is om even de gedachten een plekje te geven. Pak een pen en een schrift en schrijf wat er kwijt moet. Zijn er zaken die opeens herinnert worden, dan schrijf het als notitie. Is er iets wat dwars zit? Schrijf precies op wat je denkt.


2. Laat die telefoon met rust!
We zien de laatste tijd zoveel negativiteit op het nieuws. Daar wordt niemand vrolijk van. Pak daarom een goed boek of ga ter ontspanning een leuke film of serie kijken dat eventueel op de film-lijst stond


3. Neem even een frisse wandeling of ga lekker fietsen
Helaas zijn veel zaken of uitstapjes dicht, maar dat wilt niet zeggen dat een wandeling in de buitenlucht niet goed doet. Het is juist gezond en je bent toch in beweging. En mocht dat liever niet de optie zijn, dan pak de fiets!


4. Pak een hobby op
Even bezig zijn doet ook goed. Maak iets creatiefs, doe iets wat goed voelt of pak je oude hobby op. Of ruim het huis een keer lekker op. Haal het beste uit jezelf en uit de dag. D

5. Ga lekker koken
Altijd al de keukenprinses of prins willen zijn? Dan ga lekker koken. Maak er iets lekkers van of probeer nieuwe recepten die zeker een poging waard zijn. Deel het met de huishouden en kijk wat ze van die kookkunsten vinden.