18 augustus 2023

PodcastLeisure & Cultuur

Ontdek de meeslepende verhalen van Museum Jan Cunen via nieuwe podcastserie

Jan Cunen zet het mes in…!..de ijzertijd

Museum Jan Cunen presenteert met trots een nieuwe podcastserie die luisteraars vanaf nu kunnen ontdekken via platforms zoals Spotify, Apple en Google. In Jan Cunen zet het mes in….nemen we het publiek mee achter de schermen van Villa Constance, het adembenemende museumgebouw dat eens dienst deed als de woonvilla van de bekende boterbazen Jurgens en Van den Bergh.

Wat gaat er vooraf aan een tentoonstelling? We nemen de luisteraars mee naar de kantoren en de koffietafel van het museum, waar onze tentoonstellingen ontstaan. Luisteraars krijgen een exclusief inzicht in het creatieve proces en ontdekken waarom bepaalde ideeën wel of niet de eindstreep halen.

Elke aflevering wordt gepresenteerd door conservator Merel van den Nieuwenhof, die samen met een prominente gast steeds één thema bespreekt dat nauw verbonden is met onze tentoonstellingen. De diepgaande analyse en rijke inzichten bieden luisteraars een verrijkende ervaring, zonder in complexiteit te vervallen.

Richard Jansen is de hoofdgast bij de eerste twee podcastafleveringen. Jansen is voormalig stadsarcheoloog van Oss, docent Archeologie universiteit Leiden en gastconservator van de huidige tentoonstelling De Vorst van Oss & tijdgenoten, Elite in de ijzertijd. Van den Nieuwenhof gaat met hem in gesprek over de ijzertijd, het werkveld van de archeoloog en het feit dat de samenleving in de ijzertijd veel rijker was dan wij nu soms denken.

Museum Jan Cunen is gevestigd in de monumentale Villa Constance en biedt een diversiteit aan kunst- en geschiedenistentoonstellingen voor een breed publiek. Het museum is gewijd aan het bevorderen van artistieke en culturele ontwikkeling en het behoud van erfgoed.