6 maart 2023

Sport

Nyck de Vries ziet online populariteit stijgen na bemoedigend Alpha Tauri-debuut

Lewis Hamilton veruit populairste coureur online

Autocoureur Nyck de Vries heeft de 750.000 volgers gepasseerd op Instagram. Na zijn bemoedigende debuutweekend in de Formule 1 voor Alpha Tauri steeg zijn volgersaantal op het foto- en videoplatform met ruim 17.000 volgers. Dit blijkt uit een analyse van Seeders.

De online marketing agency deed onderzoek naar de populariteit van de nieuwe Formule 1-coureurs tijdens de openingsrace van het nieuwe seizoen. Gedurende het hele raceweekend in Bahrein zag De Vries zijn volgersaantallen flink stijgen. Op vrijdag en zaterdag kreeg de coureur er al een kleine 10.000 volgers bij. Zijn goede prestaties op de zondag zorgden nog eens voor ruim 7.000 volgers extra waardoor hij nu de 758.000 volgers aantikt.

Achtervolging op Verstappen
De Vries mocht vorig seizoen al eens invallen voor Alexander Albon bij het team van Williams. Ook toen kwam er een piek in het aantal nieuwe volgers voor de coureur van Friese afkomst. In twee dagen tijd ging hij van 315.000 naar 488.000 volgers. De Vries komt met zijn bijna 758.000 volgers overigens niet in de buurt van zijn landgenoot Max Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen heeft op dit moment 9,5 miljoen mensen die zijn account weten te vinden. Lewis Hamilton is met ruim 31 miljoen volgers veruit de populairste Formule 1-coureur.

Debutanten in Formule 1
Naast De Vries maakten ook Oscar Piastri en Logan Sargeant hun debuut in de koningsklasse. De Australiër en Amerikaan maakten online een succesvol weekend door. Sargeant kreeg er afgelopen weekend ruim 17.000 volgers bij. Piastri was iets minder populair. De McLaren-coureur kende een plus van 14.000.

Het gehele overzicht van de online populariteit van de F1-coureurs vind je hier.

Verantwoording onderzoek
Het onderzoek is op basis van data uit social media-tool SocialBlade. De data is verzameld van 3 tot en met 6 maart 2023.

Over Seeders
Seeders is een online marketing agency en is in 2012 opgericht in Zwolle. Het bedrijf is gespecialiseerd in het creëren van online autoriteit en zichtbaarheid door middel van linkbuilding, SEO en Digital PR. Inmiddels heeft het bedrijf 11 kantoren in 10 landen, is actief in 50+ markten en heeft meer dan 100 medewerkers. Met een internationaal netwerk van publishers biedt Seeders wereldwijde ondersteuning bij het verbeteren van de digitale zichtbaarheid van bedrijven.