Partner

Nieuwe CEO Axell Employment Nederland en Polen: Tom van der Vorst

Tilburg, 30 juni 2021 - Tom van der Vorst wordt de nieuwe CEO van Axell Employment Nederland en Polen. Axell Employment vormt met Axell Logistics en Axell Financial Services de drieledige kern van Axell Group. Van der Vorst werkt sinds 2013 voor Axell Employment en is sinds 2015 Managing Director Nederland.

De aanstelling betekent voor Axell Employment een focus op diverse Europese groeimarkten, waaronder Polen. Van der Vorst heeft zowel Nederlandse als Poolse wortels en spreekt beide talen. “Hij is mede door die achtergrond een echte bruggenbouwer”, aldus Henriëtte Timmermans, eigenaar van Axell Group. Van der Vorst: “Er is behoefte aan mensen met ervaring in meerdere culturen, in alle lagen van een bedrijf. Dat is goed voor zowel arbeidsmigranten als voor werkgevers.”

De aanstelling van Van der Vorst komt in een turbulente periode voor de internationale uitzendmarkt. Mede doordat er sinds de coronacrisis meer productiefaciliteiten naar Europa worden gehaald, ontstaat er in meerdere regio’s en sectoren krapte. Die is ook voelbaar in Polen, dat al jaren een uitstroom van arbeidsmigranten kent. Om die reden werft de Poolse vestiging van Axell in landen als Oekraïne, Wit-Rusland en India . Daar komen in de toekomst wellicht meer landen bij. Van der Vorst: “We helpen bijvoorbeeld Nederlandse bedrijven met productielocaties in Polen aan geschikte medewerkers. Dat laat ook zien dat wij meer zijn dan alleen een Nederlandse club die buitenlanders binnenhaalt. Het is dynamischer. Arbeidsmigranten bewegen als getijdestromen door Europa. Een van de dingen die wij doen is het begeleiden daarvan. Daar komt veel bij kijken. We regelen de reis en ontzorgen de acclimatisatie in het land waar mensen komen te werken. Denk aan huisvesting en verzekeringen.”

Inzet voor imago van arbeidsmigratie

Van der Vorst is actief in meerdere organisaties en stichtingen die het imago van arbeidsmigratie willen verbeteren. Zo is hij bestuurslid van stichting “Arbeidsmigratie Werkt” en leverde hij input voor het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten van Emile Roemer. Ook is hij sinds 2016 lid van diverse commissies van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), waaronder ABU International. “Net als de ABU ben ik vóór verplichte certificering van alle uitzenders. Het is nu te makkelijk om een uitzendbureau te beginnen en uit de kijker van de inspectie te blijven. Er wordt amper gehandhaafd. Alleen bij toeval worden soms misstanden met arbeidsmigranten ontdekt. De onderkant van de markt en malafide bedrijven moeten keihard worden aangepakt. Daarnaast moet de politiek vaart maken met het instemmen van de bouw van geschikte woonlocaties. Enerzijds om de druk op de reguliere woningmarkt te verlichten, anderzijds om goede huisvesting voor deze voor Nederland essentiële groep mogelijk te blijven maken


Competitief blijven op de Europese arbeidsmarkt


Een belangrijk aspect van de missie van Axell Employment is klanten adviseren hoe zij een aantrekkelijke werkgever worden en blijven op de Europese arbeidsmarkt. Van der Vorst: “Zo blijven bedrijven competitief in deze markt. Dat arbeidsmigranten goed opgevangen worden in een land en organisatie is natuurlijk een voorwaarde en een eerste stap. Maar vervolgens is het mooi als zij doorgroeien binnen de bedrijven. Want in alle lagen van een bedrijf is er behoefte aan mensen met ervaring in meerdere culturen. Ook veel van onze medewerkers hebben die route afgelegd. Zij begonnen als uitzendkracht in de productie en zijn nu bijvoorbeeld recruiter of coördinator. Onze directeur in Polen is begonnen als uitzendkracht in Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Axell Employment:

Email: info.employment@axell.nl

Website: www.axell.nl

Tilburg, 30 juni 2021 - Tom van der Vorst wordt de nieuwe CEO van Axell Employment Nederland en Polen. Axell Employment vormt met Axell Logistics en Axell Financial Services de drieledige kern van Axell Group. Van der Vorst werkt sinds 2013 voor Axell Employment en is sinds 2015 Managing Director Nederland.