Ga terug

25 januari 2019

Lifestyle

Nieuw in Brabant: Test je kennis over Brabant en speel de BrabantQuiz!

Fanatiekelingen uit Brabant kunnen zich opmaken voor een geheel eigen concept in Brabant. Een quiz waarmee je je kennis over Brabant kunt vergroten! De quiz is niet alleen te zien op tv, maar je kunt 'm ook spelen op je smartphone met de Quiz-app.

Weten jij en je vrienden alles van de mooiste en boeiendste provincie van Nederland? Speel dan de BrabantQuiz, een dagelijks spel met elf vragen over alles wat Brabant rijk is. Wie weet wordt jij met jouw score wel de beste Brabantkenner van de provincie! Je kunt niet alleen met Brabant spelen, maar ook je eigen competitie maken. Hiermee kun je ook nog eens de strijd aangaan met je vrienden, familie en kennissen. De quiz is vanaf nu beschikbaar voor Apple- en Android- gebruikers en te volgen op televisie.

Hoe werkt het?

Iedere dag van de week wordt er een nieuwe quiz gepubliceerd. De quiz bestaat uit elf vragen en één stelling. Spelers krijgen zestien seconden om een vraag te beantwoorden. Iedere goed beantwoorde vraag levert punten op, hoe sneller je antwoord, hoe hoger de score. De scores worden bijgehouden in een ranglijst. Daar zijn de dag-, week- en maandwinnaars terug te vinden. Lukt het jou om de hoogste score te halen en bovenaan te blijven staan in de ranglijst?

Is beste Brabantkenner van de provincie iets te hoog gegrepen? Maak dan je eigen competitie(s), daarmee kun je tegen je vrienden, familie collega’s of buren spelen. Na het aanmaken van een competitie, ontvang je een code, deze is te delen via WhatsApp. Iedereen met deze code kan deelnemen aan de gemaakte competitie. Maak zoveel mogelijk competities als je wilt en ga de strijd aan!

Onderwerpen

Alle vragen in de quiz gaan over Brabant, over de historie, over cultuur, over bekende Brabanders en sport. Als bonus is er na elke quiz een scherm met extra informatie over de onderwerpen uit de quiz. Op die manier leert men Brabant ook nog eens beter kennen!

Beschikbaarheid

De BrabantQuiz is te spelen op mobiel en tablet en is te downloaden in de Google Play Store voor gebruikers van Android en in de App Store voor Apple-gebruikers.

Tv-programma

Naast de app is de BrabantQuiz ook iedere werkdag te zien bij Omroep Brabant. Quizmaster Christel de Laat, loodst met haar enthousiasme en charme de kandidaten door de quiz heen. Iedere deelnemer krijgt vier vragen. Als een deelnemer alles goed heeft, komt hij of zij in de volgende uitzending terug. Bij twijfel kan de joker de ‘Koekwaus’ ingezet worden. Lukt het niet om alle vragen goed te beantwoorden, dan is de volgende kandidaat aan de beurt. Er wordt gespeeld in vier competities: winter, lente, zomer en herfst. Aan het eind van elke competitie is er een seizoenswinnaar. De afleveringen zijn iedere werkdag om 17:55 uur te zien bij Omroep Brabant, daarna ieder uur herhaald.

Gerelateerd