7 oktober 2022

Transport & Logistiek

NEWCOLD, NIEUW INNOVATION & SUPPORT CENTER IN BREDA VOOR WERELDWIJDE INNOVATIE EN CREATIVITEIT

Iedereen koopt wel eens producten uit het koel- of vriesvak. Er gaat heel wat aan vooraf, voordat die producten in de winkel liggen. Bedrijven zorgen voor beheer en uitvoering van logistieke processen. Dat doet NewCold, een internationale logistieke en technologie dienstverlener in vriesopslag en distributie. Een wereldspeler met vrieshuizen in Europa, de Verenigde Staten en Australië, maar met een hoofdkantoor in Breda!

We spreken Stephanie Hain, Vice President Global People & Culture bij NewCold en Monique Bax, Accountmanager bedrijven bij Breda Business. Onderwerp van gesprek: het internationale vestigingsklimaat in Breda, de ontwikkeling van het NewCold Innovation & Support Center en het binden en behouden van talenten bij NewCold, maar zeker ook binnen de stadsgrenzen van Breda en de regio.

Klaar voor de volgende stap
Op de hoek van de Bredase Oosterhoutseweg en de Nieuwe Kadijk bouwt NewCold een duurzaam en innovatief hoofdkantoor. Dit Innovation & Support Center wordt dé hotspot waar klanten en zakenpartners de dienstverlening van NewCold beleven en ervaren. Denk aan een inkijk in een vol geautomatiseerd warehouse met VR.

Verhuizen! Maar wel graag binnen Breda

Stephanie: “Ons kantoor op het station in Breda is inmiddels te klein, we groeien uit ons jasje. Vorig jaar werkten we met 69 mensen. Nu zijn dat er al 125. Dit kunnen we nog opvangen met flexibel en thuis werken. Maar we verwachten de komende jaren verder te groeien. Dus is het tijd voor onze volgende stap: verhuizen! Maar wel graag binnen Breda.”

Bereikbaar, innovatief en duurzaam
Stephanie: “We zijn blij met de locatie van ons nieuwe hoofdkantoor. Breda ligt centraal. Vlakbij Duitsland en op de grens met België. We zitten bewust niet in de Randstad. Wij merken dat veel mensen graag in het Zuiden van Nederland werken, wonen en leven. Het bestaande pand wordt gedeeltelijk gesloopt, getransformeerd, verbouwd en vervolgens opnieuw opgebouwd. Bij de renovatie hergebruiken we zoveel mogelijk bestaande materialen. We passen de meest innovatieve technieken toe en streven naar energieneutraal zijn. We hopen begin 2024 de deuren te openen van ons nieuwe Innovation & Support Center.”

In Breda ondernemen we samen
Monique: “Van vestigen tot subsidies en van duurzaam ondernemen tot internationalisering. Breda Business (initiatief Gemeente Breda) is er voor, door en met ondernemers, talent en samenwerkingspartners. Het is onze rol om ondernemend Breda te helpen, ondersteunen en te inspireren. We spreken de taal van de ondernemers. We werken samen met partners zoals BOM, REWIN, RWB, Platform BV Breda en onderwijsinstellingen. Ons platform Bredabusiness.com is voor bedrijven een podium en community om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Wij zijn trots dat een bedrijf als NewCold in Breda blijft. De nieuwe locatie bevindt zich op een bedrijvenlocatie die wij als gemeente ook een kwaliteitsimpuls willen geven. De komst van NewCold naar dit gebied draagt daar enorm aan bij.”

Breda barst van talent
Monique: “Met uitstekende opleidingen heeft Breda een enorme kweekvijver aan talent. Talent dat we graag in onze stad houden en verbinden aan het bedrijfsleven. Breda Business wil talenten in de regio behouden. We hebben voor jong talent in Breda genoeg interessante en aantrekkelijke bedrijven, zoals NewCold. Deze bedrijven zetten we graag in de spotlight.”

Met uitstekende opleidingen heeft Breda een enorme kweekvijver aan talent

Talenten zijn welkom bij NewCold
Stephanie: “Op dit moment werken bij NewCold Breda meer dan 20 nationaliteiten. Veel mensen uit het buitenland kwamen naar Nederland en hebben in en om Breda een nieuw thuis gevonden. Wat helpt is dat onze voertaal Engels is. We zijn steeds op zoek naar nieuw, divers talent. Niet alleen jongeren, maar ook ervaren medewerkers, zijn van harte welkom bij ons. NewCold wil wereldwijd bekend staan als vooruitstrevend en innovatief bedrijf. Door de groei en ambities vertellen we nu een successtory en bieden we medewerkers binnenkort een duurzame werkplek in een groene omgeving. Eigenlijk kennen maar weinig mensen NewCold. Dat gaat veranderen! Ik ben ervan overtuigd dat we een mooi Innovation & Support Center neerzetten, wat bekend zal staan en waar we met zijn allen trots op zijn!”