25 januari 2023

Lifestyle

Net verhuisd? Voel je weer helemaal thuis dankzij deze vijf life changing tips!

Ben je net verhuisd? Van harte gefeliciteerd! Het zal vast een heerlijk gevoel zijn om nu trotse eigenaar te zijn van jouw nieuwe woning!

Het grootste obstakel was naast het kiezen van het huis, waarschijnlijk het financieren van het huis..Toch? Nou denk dan maar nog eens goed na…, want nu moet jij je ook nog eens ’Thuis’ voelen! En door deze vijf life changing tips voel jij je de volgende week al thuis zoals jij je voelde vroeger bij je ouders!

DE BELANGRIJKSTE! Neem de Tijd en Ruimte die je nodig hebt!
Dit is misschien wel de lastigste, maar wel één van de belangrijkste! Accepteer en realiseer dat niet alles in één keer af zal zijn en dat je je niet in één dag thuis zal voelen! Het accepteren daarvan is het halve werk…ECHT!

Het is namelijk onmogelijk om je gelijk al thuis te voelen na een zeer korte tijd.

Na ongeveer tien weken in jouw nieuwe huis zal je wel gaan wennen, maar het zal nog niet honderd procent als thuis voelen. Maar.., elke keer als een klusje af is, zal het wel meer en meer als thuis voelen. Probeer ook niet al te veel klusjes te doen en gun jezelf de tijd om even van de rust en het nieuwe huis te genieten. Af en toe kun je een boekje pakken of een nieuwe serie op Netflix kijken om even tot rust te komen. Op deze manier ga je steeds sneller wennen aan het nieuwe huis!

Maak jouw eigen TO-DO lijst
Hier kun je lekker creatief zijn! Er moet namelijk nog heel veel gebeuren in jouw nieuwe huis.
Zoals:
● Die kale lelijke muur nog flink wit verven

● Jouw favoriete lamp aan het plafond hangen

● OJA! JE HEBT WIFI IN HET HUIS NODIG

● Een prachtige bank van de Ikea

● Een tapijt die je al tot rust brengt als je het al aankijkt

● Etc etc

Schrijf alles tot in de detail op wat er moet gebeuren.., zo vind je er namelijk plezier in en krijg je na elke ‘check’ weer een stukje ‘thuisgevoel’ erbij!

PRO TIP: Doe dit niet zo snel mogelijk! Neem hier je tijd voor..

Als je de eerste ‘check’ hebt gedaan, probeer dan een dag of twee te wennen aan jouw huis met alleen die ene ‘check’. Het normale leven gaat namelijk gewoon door!

Laat bijvoorbeeld ook een zaterdagje vrij, zet de wekker om 08:00, pak een heerlijke kop koffie en ga dan verder aan jouw checklist terwijl je het mooie gezang van de vogels buiten hoort.

Nodig Mensen Uit
Dit is toch wel een van de leukste dingen die je kan doen..! Laat je woning zien aan je familie, vrienden en collega’s!! Je zal je zo enorm trots gaan voelen als je je ‘eigen huis’ laat zien!

Daarnaast is het toch ook super leuk als je de reacties van ze hoort..? (Ik ga er niet vanuit dat ze slecht zullen zijn!) Waarschijnlijk krijg je zelfs leuke ideetjes om je huis nog mooier in te richten. Of je kan even opscheppen over hoe jij helemaal zelf de kast hebt geplaatst of de muur hebt geverfd ;) Hoe meer mensen je over de vloer krijgt.., hoe meer het je eigen wordt!

Daarnaast kan je met je vrienden ook leuke herinneringen maken als ze over je vloer komen! Op vrijdagavond een gezellige borrel bij jouw thuis houden.., gezamenlijk heerlijk koken, logeerpartij of wat dan ook!

En natuurlijk de belangrijkste van allemaal…, een HOUSEWARMING!

Nodig dan zoveel mogelijk van jouw vrienden en familie uit en maak hier je allermooiste herinnering van!

Wat maakt jou vrolijk?
Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk spullen die jou rust en een vrolijk gevoel geven plaatst in jouw huis! Gitaar? Piano? Een boekenkast? Yoga-spullen? Wat het ook mag zijn.., plaats het in jouw huis! Dit keer zal heb je geen boze moeder hebben die zegt dat jouw ‘rommel’ in de weg staat, omdat het natuurlijk toch al jouw thuis is ;)

Verken de buurt
Je zult je nooit honderd procent thuis voelen als je je niet eens thuis voelt in jouw eigen buurt! Ga en en toe wandelen, verken de buurt, maak een praatje met jouw buren en voor je het weet voel je snel weer thuis!

Leer je buren ook zeker goed kennen, zodat wanneer je een bruine kat ziet lopen buiten, dat je direct weet dat die van je buurvrouw is! Bied ze een keer koffie aan of nodig ze uit bij jouw thuis. Je hoeft niet persé beste vriendjes te worden met ze.., maar het is zeker fijn als je weet wie er naast je woont

En nogmaals.., neem de tijd! Rome is niet in één dag gebouwd. Ik zal je beloven dat je met de tijd je steeds meer thuis zal voelen!

Geniet van het nieuwe huis!