25 november 2022

Retail & Marketing

MODEMERK XANDRES VIERT GREEN FRIDAY EN SLUIT VANDAAG ALLE WINKELS

 Ook dit jaar gooit het Belgische modemerk Xandres het roer volledig om op dé wereldwijde dag van overconsumptie, Black Friday. Na vorig jaar, gaat het internationaal bekende modemerk nog een stap verder en is het bij Xandres Green Friday. Geen kortingen die overconsumptie stimuleren, maar de wens dat consumenten koesteren wat ze al hebben. Om dit standpunt kracht bij te zetten, sluit Xandres alle 13 (eigen) winkels én de webshop. In aanloop naar Green Friday, konden klanten van 4 tot 23 november hun licht beschadigde Xandres items naar een van de winkels brengen, waar deze vandaag gratis worden hersteld om zo nog langer van de kleding te kunnen genieten.

Xandres kleurt Black Friday groen
Omdat de mode-industrie bovenaan het lijstje ‘meest vervuilende sectoren ter wereld’ staat, spoort Xandres al sinds jaar en dag aan om bewuster te worden van ons consumptiegedrag. Om het Green Friday initiatief nog meer kracht bij te zetten, maakt het merk een statement door vandaag alle winkels én de webshop te sluiten. Ook brengt Xandres vandaag alle medewerkers samen in het eigen atelier in Destelbergen, ter ondersteuning van het coutureteam bij het uitvoeren van reparaties. Daarnaast worden er interessante workshops gegeven door verschillende Xandres partners over verschillende vormen van verduurzaming, zoals bijvoorbeeld het onderhoud van kleding.

“Xandres kijkt graag vooruit. We willen continu bouwen aan een mooie toekomst en méér doen. Onze grenzen verleggen.” 
- Jasmien Wynants, Sustainability Coördinator

Repair & Care
Duurzame, tijdloze en kwalitatieve kleding die lang meegaat is altijd de essentie geweest van Xandres. Geen fast fashion, maar items  die je kunt blijven koesteren, generaties lang. Om een circulaire aanpak van mode te stimuleren, riep Xandres alle klanten op om in aanloop naar Green Friday, van 4 tot 23 november, hun licht beschadigde Xandres items naar een van de winkels brengen. Deze items zullen vandaag gratis worden hersteld in het atelier en zo kan men dankzij het Xandres Repair & Care initiatief nog langer van hun kleding genieten. Reparaties die het team zal uitvoeren zijn onder andere het herstellen/vervangen van knopen, naden, stiksels, voering en ritsen. Deze dag, waarop Xandres de winkels en webshop sluit én de handen uit de mouwen steekt voor duurzame, circulaire mode, is een warme boodschap van het merk naar anderen toe om  - in de toekomst - hetzelfde te doen.