Partner

13 maart 2024

Leisure & CultuurLifestyle

Mind the Gap

Deze bruisende wereldstad is zeker een bezoekje waard, of in mijn geval 4 bezoeken!

De eerste keer dat ik Londen bezocht was een bliksembezoek van een dag. Daarna twee keer een weekendje en vervolgens nog een keer een volle dag.

In Londen is het heel makkelijk om met het openbaar vervoer rond te reizen. Ieder plekje in de stad kan met het uitgebreide metronetwerk bereikt worden. Daarnaast rijden er natuurlijk de rode bussen en tal van taxi’s. Het metrosysteem is heel overzichtelijk en werkt vooral snel. Om van het openbaar vervoer gebruik te kunnen maken is het makkelijk om een TravelCard of een Oyster Card aan te schaffen. De TravelCard koop je voor een x-aantal dagen en zones en hierbij reis je onbeperkt. De Oyster Card is ene kaart waar je net als bij de OV kaart in Nederland een bedrag opzet en mee in en uit kunt checken.

Als je Londen bezoekt dan moet je natuurlijk de bekende bezienswaardigheden gezien hebben. Denk hierbij aan de Towerbridge, Big Ben, St. Pauls Cathedral en Buckingham Palace. Afhankelijk van hoeveel interesse je hiervoor hebt kun je deze bezienswaardigheden gewoon vanaf de buitenkant bekijken maar als je de tijd heb is het natuurlijk ook leuk om hier en daar een rondleiding te reserveren. Bij mooi weer is het heerlijk om tussen de bezienswaardigheden door een bezoekje te brengen aan een van de parken zoals Hyde Park of Regents Park om even tot rust te komen. Ook de moeite waar is eens rond te struinen door door Notting Hill, Covent Garden of over de markt bij Camden Town. Wat denkt u ervan om de stad vanaf grote hoogte bekijken vanuit de London Eye. Een ritje in dit grote reuzenrad aan de oever van de Thames duurt 30min. U kunt ook gratis de Sky Garden bezoeken. Vanaf een overdekte tuin/terras op 160m hoogte kijkt u prachtig over de stad uit. Wel belangrijk is hier een reservering voor te maken geruime tijd voordat u gaat reizen.

Wat met kinderen wel heel leuk is is om een bezoekje te brengen aan de M&M store en Lego Winkel. Beide liggen tegenover elkaar bij Leichester Square.

En wat bij een bezoek aan Londen eigenlijk niet mag ontbreken is een stevig Engels ontbijt en een bezoekje aan een echte Engelse Pub. Loop gewoon ergens binnen en de kans is groot dat ook hiervoor slaagt!

Mede mogelijk gemaakt door de Travel Angels van Travel Service Best.